ΚΟΣΜΟΣ

Φορτηγό έπεσε πάνω σε πεζούς στη Στοκχόλμη

Φορτηγό έπεσε πάνω σε πεζούς στη Στοκχόλμη
© aftonbladet.se

Συναγερμός έχει σημάνει στη Στοκχόλμη, καθώς ένα φορτηγό έπεσε πάνω σε πεζούς στον κεντρικό εμπορικό δρόμο Drottninggatan της πόλης. Η σουηδική αστυνομία μεταδίδει ότι οι νεκροί είναι τουλάχιστον δύο, ενώ αντιμετωπίζει το γεγονός ως πιθανή τρομοκρατική ενέργεια, μεταδίδει το Reuters

Αφού παρέσυρε τους πεζούς, το φορτηγό στη συνέχεια έπεσε πάνω σε ένα κατάστημα σε εμπορικό κέντρο. Η αστυνομία κάνει αναφορά και για τραυματίες, χωρίς, ωστόσο μέχρι στιγμής, να είναι γνωστός ο ακριβής αριθμός. Όλοι οι σταθμοί του μετρό έχουν κλείσει και αυτή τη στιγμή δεν πραγματοποιείται κανένα δρομολόγιο. Η αστυνομία καλεί τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Ο Σουηδός πρωθυπουργός ανέφερε πως η Σουηδία δέχτηκε επίθεση και πως όλα υποδεικνύουν ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια, μεταδίδει το σουηδικό πρακτορείο TT.

Αμέσως επικράτησε πανικός, με τους ανθρώπους να τρέχουν πανικόβλητοι να σωθούν.

«Είδα πολλούς ανθρώπους να τρέχουν προκειμένου να σωθούν», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας στη σουηδική εφημερίδα Aftonbladet.

Η αστυνομία προχώρησε αμέσως σε αποκλεισμό της περιοχής.Το Reuters μεταδίδει ακόμα ότι η αστυνομία αναφέρει ότι έχει λάβει πληροφορίες για πιθανή ρίψη πυροβολισμών, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ