ΚΟΣΜΟΣ

Το Κέντρο Ζωρζ Πομπιντού ανοίγει ξανά τις πύλες του μετά από 12 ημέρες απεργίας

Το Κέντρο Ζωρζ Πομπιντού ανοίγει ξανά τις πύλες του μετά από 12 ημέρες απεργίας
Twitter/@CampusLangues

Το Κέντρο Ζωρζ Πομπιντού, ένα από τα πολιτιστικά κέντρα με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στο Παρίσι, θα ανοίξει εκτός νέου τις πύλες του την Παρασκευή -έπειτα από 12 ημέρες απεργίας- μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο θέμα της τροποποίησης του εργασιακού καθεστώτος των εργαζομένων, που ήταν και ο λόγος της απεργίας.

Η κινητοποίηση των εργαζομένων προκάλεσε απώλεια δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ ημερησίως στο γραφείο έκδοσης εισιτηρίων του μουσείου, αλλά το ακριβές κόστος της σύγκρουσης αυτής μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης θα γίνει γνωστό αργότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του μουσείου.

Κάθε ημέρα απεργίας αντιπροσωπεύει απώλεια 15.000 έως 18.000 επισκεπτών, συμπεριλαμβανομένων των επισκεπτών της βιβλιοθήκης. Μάλιστα, το Κέντρο Πομπιντού δέχτηκε 3,3 εκατομμύρια επισκέπτες το 2016.

Οι απεργοί αντιτίθενταν σε ένα μέτρο που αλλάζει το καθεστώς το οποίο διέπει τους εργαζόμενους στο μουσείο από τότε που άνοιξε το Κέντρο Πομπιντού πριν από 40 χρόνια. Η συμφωνία που επιτεύχθηκε επιτρέπει στους εργαζόμενους να διατηρήσουν το προηγούμενο καθεστώς ή να λάβουν το νέο καθεστώς --που είναι λιγότερο προνομιούχο από οικονομικής άποψης -- χωρίς να υπάρχουν επιπτώσεις στις αποδοχές τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ