ΚΟΣΜΟΣ

Τηλεφωνική συνομιλία του πρωθυπουργού Αμπάντι με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Πενς

Τηλεφωνική συνομιλία του πρωθυπουργού Αμπάντι με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Πενς
WIKIPEDIA

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Χάιντερ αλ Αμπάντι είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Μάικ Πενς.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της τηλεφωνικής συνομιλίας των δύο αντρών, βρέθηκαν η κατάσταση στη Συρία, αλλά και ο πόλεμος κατά του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η κυβέρνηση του Ιράκ στη Βαγδάτη.

Ο Πενς διαβεβαίωσε τον αλ Αμπάντι για την υποστήριξη των ΗΠΑ στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Ο Πενς “διαβεβαίωσε ότι η πολιτική των ΗΠΑ στην περιοχή παραμένει η ίδια, με ουσιαστική προτεραιότητα την ήττα του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ, αλλά και την ευρύτερη περιοχή,” ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Αμπάντι.

Η σιιτική κυβέρνηση του Ιράκ προχώρησε στην έκδοση ανακοίνωσης την Παρασκευή, αντιδρώντας στις εξελίξεις στη Συρία και αναφέροντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει προκειμένου να κρατήσει ίσες ισορροπίες στη συμμαχία της με τις ΗΠΑ, αλλά και το σιιτικό Ιράν, το οποίο αποτελεί επίσης, στρατηγικό σύμμαχο του προέδρου Άσαντ.

Η ανακοίνωσε που εξέδωσε η Βαγδάτη, καταδίκαζε την επίθεση που έγινε στη Συρία με χημικά όπλα την προηγούμενη Τρίτη, χωρίς ωστόσο να κατονομάζει τον Άσαντ, καλώντας ωστόσο, για τη διεξαγωγή διεθνούς έρευνας προκειμένου να εντοπιστούν οι ένοχοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ