ΚΟΣΜΟΣ

Σουηδία: Επτά ύποπτοι ανακρίνονται για την επίθεση

Σουηδία: Επτά ύποπτοι ανακρίνονται για την επίθεση
Noella Johansson/TT News Agency via REUTERS

Η σουηδική αστυνομία ανακρίνει επτά υπόπτους για την επίθεση που σημειώθηκε την Παρασκευή με κλεμμένο φορτηγό στο κέντρο της Στοκχόλμης, που είχε ως αποτέλεσμα τέσσερις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, όπως αναφέρει ανακοίνωση των αρχών.

«Επτά άνθρωποι ανακρίνονται για τα γεγονότα», δήλωσε ο επικεφαλής των αστυνομικών επιχειρήσεων στη δημόσια τηλεόραση SVT, καθώς έγινε αρκετές αστυνομικές επιχειρήσεις σε διευθύνσεις γύρω από τη Στοκχόλμη κατά το τελευταίο 24ωρο.

Ωστόσο, ο ίδιος αξιωματικός αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τις επιχειρήσεις της αστυνομίας, αλλά τόνισε ότι «υπάρχει ισχυρό αποδεικτικό υλικό» ότι ο άντρας από το Ουζμπεκιστάν που κρατείται, ήταν ο οδηγός του φορτηγού. Ο συλληφθείς φαίνεται να έδρασε μόνος του, χωρίς οι αστυνομικές αρχές να αποκλείουν το ενδεχόμενο ότι υπάρχουν συνεργοί του.

Ο 39χρονος από το Ουζμπεκιστάν έχει συλληφθεί ως ο βασικός ύποπτος που οδηγούσε το φορτηγό. Ο άντρας αυτός ήταν γνωστός στις υπηρεσίες ασφάλειας της Σουηδίας, χωρίς ωστόσο να έχει ξεκάθαρους δεσμούς με ύποπτες για τρομοκρατική δράση, ομάδες.

Την ίδια ώρα, στη γειτονική Νορβηγία, η αστυνομία προχώρησε σε ελεγχόμενη έκρηξη μιας «συσκευής που έμοιαζε με βόμβα» στο κέντρο της πρωτεύουσας, Όσλο, ενώ συνελήφθη ένας ύποπτος. Μετά την επίθεση στη Στοκχόλμη, οι αστυνομικές αρχές σε όλες τη σκανδιναβική περιφέρεια έχουν τεθεί σε επιφυλακή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ