ΚΟΣΜΟΣ

Αμετανόητος ο Ντάισελμπλουμ: Επιμένει για τις γυναίκες και τα ποτά

Αμετανόητος ο Ντάισελμπλουμ: Επιμένει για τις γυναίκες και τα ποτά
ΑΠΕ -ΜΠΕ

Στην αντεπίθεση περνά και πάλι ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, αναφορικά με τις δηλώσεις του για τα ποτά και τις γυναίκες που είχαν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Ο επικεφαλής του Eurogroup, σε νέα του συνέντευξη, εμφανίζεται αμετανόητος και προκλητικός, καθώς επέμεινε στις αναφορές του για τους πολίτες της νότιας Ευρώπης, σημειώνοντας ότι παρά το γεγονός πως θα έπρεπε να το διατυπώσει με άλλο τρόπο, το νόημα των δηλώσεών του παραμένει το ίδιο, ότι «η αλληλεγγύη δεν είναι φιλανθρωπία».

Με έκαναν να νιώθω πως έκανα έγκλημα πολέμου, λέει χαρακτηριστικά στην ολλανδική εφημερίδα De Volkskrant της πατρίδας του, σχολιάζοντας όσα ακολούθησαν μετά τις δηλώσεις του πως οι χώρες του νότου σπατάλησαν τα χρήματα της ευρωπαϊκής ενίσχυσης σε «αλκοόλ και γυναίκες».

«Μπορεί η κούραση από τις ολλανδικές εκλογές να έπαιξε έναν ρόλο, γιατί έγιναν τρεις ημέρες μετά. Πιθανότατα να το είχα διατυπώσει διαφορετικά. Αλλά ήταν ο δικός μου τρόπος να πω ξεκάθαρα ότι η αλληλεγγύη δεν είναι φιλανθρωπία», τόνισε ο κ. Ντάισελμπλουμ και αναρωτήθηκε: «αλλά τι θα έπρεπε να πάρω πίσω; Κάτι που δεν είπα; Κάτι που δεν εννοούσα;».

«Ο θυμός για την συνέντευξή μου είναι θυμός για τα οκτώ χρόνια πολιτικής κρίσης. Μέρος των χωρών της ΕΕ πιστεύει ότι η πολιτική αυτή είναι πολύ βορειοευρωπαϊκή», υπογράμμισε ο επικεφαλής του Eurogroup, ενώ απαντώντας για το αν θα παραμείνει στο συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, υπογράμμισε πως «εάν η Ολλανδία αποκτήσει σύντομα νέα κυβέρνηση, τότε το Eurogroup θα αναζητήσει νέο πρόεδρο. Αν όχι, οι περισσότερες πιθανότητες είναι να ολοκληρώσω την θητεία μου. Δεν με νοιάζει και τόσο πολύ, απλώς σταματά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι με αυτή του την στάση ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, ουσιαστικά... αδειάζει τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος αμέσως μετά τις δηλώσεις του Ολλανδού υπουργού θέλησε να τον υπερασπιστεί λέγοντας ότι ««ο κ. Ντάισελμπλουμ είπε ότι δεν είχε σκοπό να προσβάλει κανέναν, ήταν ειλικρινής και εξήγησε ότι χρησιμοποίησε λάθος λέξεις ή πως δεν ήθελε να πει αυτό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ