ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Ένας νεκρός και πολλοί τραυματίες από την έκρηξη στο Ντιγιάρμπακιρ (vids)

Τουρκία: Ένας νεκρός και πολλοί τραυματίες από την έκρηξη στο Ντιγιάρμπακιρ (vids)
REUTERS/ reuters tv

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και πολλοί τραυματίστηκαν από την έκρηξη στο κτίριο της αστυνομίας στην πόλη Ντιγιάρμπακιρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας. Ο υπουργός Εσωτερικών, ωστόσο, εμφανίστηκε να αποκλείει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Σύμφωνα με το γραφείο του κυβερνήτη του Ντιγιάρμπακιρ, ο άνθρωπος υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο.

Η έκρηξη, που προκάλεσε τη μερική κατάρρευση της στέγης του κτιρίου, σημειώθηκε στη διάρκεια επισκευής τεθωρακισμένου οχήματος, ανακοινώθηκε επίσης από το γραφείο, ενώ τα αίτιά της παραμένουν άγνωστα.

Το Ντιγιάρμπακιρ είναι η μεγαλύτερη πόλη στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπου αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) διεξάγουν ένοπλο αγώνα για περισσότερες από τρεις δεκαετίες με σκοπό την αυτονομία των Κούρδων. Η βία έχει αναζωπυρωθεί μετά την κατάρρευση της εκεχειρίας τον Ιούλιο του 2015.

Ωστόσο, ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού δήλωσε πως η έκρηξη, που έστειλε μια μεγάλη στήλη καπνού πάνω από τα γειτονικά κτίρια και άφησε έναν κρατήρα στο έδαφος, φαίνεται να οφείλεται σε ατύχημα.

«Η έκρηξη σημειώθηκε σε ένα τμήμα του κτιρίου που στεγάζει την αστυνομία κατά των διαδηλώσεων, όπου πραγματοποιούνται εργασίες συντήρησης οχημάτων», είπε ο Σοϊλού, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, στη διάρκεια μιας ομιλίας στην Κωνσταντινούπολη.

«Προς το παρόν, δεν φαίνεται να υπάρχει εξωτερική παρέμβαση και η έκρηξη προκλήθηκε από το υπό επισκευή όχημα. Ένας άνθρωπος έχει εγκλωβιστεί κάτω από τα συντρίμμια», πρόσθεσε.

Η έκρηξη σημειώθηκε στον κεντρικό, οικιστικό κυρίως, τομέα Μπαγκλάρ, όπου έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου που φέρεται να πραγματοποίησαν μαχητές του PKK, προκάλεσε τον τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων τον περασμένο Νοέμβριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ