Αίγυπτος: Οι κόπτες περιορίζουν τους εορτασμούς για το Πάσχα μετά τις επιθέσεις αυτοκτονίας
Η Κοπτική Εκκλησία της Αιγύπτου αποφάσισε να περιορίσει τους εορτασμούς για το Πάσχα σε λειτουργίες στις εκκλησίες μετά τις αιματηρές επιθέσεις που εξαπέλυσαν οι τζιχαντιστές εναντίον της μειονότητας αυτής, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.
«Με δεδομένες τις τρέχουσες συνθήκες και την αλληλεγγύη μας στις οικογένειες των θυμάτων, θα περιορίσουμε (τους εορτασμούς) για το Πάσχα σε λειτουργίες στις εκκλησίες», διευκρινίζεται σε ανακοίνωση της Εκκλησίας στη σελίδα της στο Facebook.
Την Κυριακή δύο τρομοκρατικές επιθέσεις αυτοκτονίας, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, εναντίον δύο κοπιτικών εκκλησιών στην Αλεξάνδρεια και την Τάντα προκάλεσαν τον θάνατο 45 ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων ακόμη.
Αξιωματούχος του πατριαρχείου δήλωσε ότι αντίθετα με τις προηγούμενες χρονιές «δεν θα υπάρξει στολισμός στις εκκλησίες και θα παραμείνουν κλειστές οι αίθουσες για την υποδοχή των πιστών που επιθυμούν να εκφράσουν τις ευχές τους».
Το Πάσχα ο κόπτης πατριάρχης συνήθως μοιράζει καραμέλες και σοκολάτες στα παιδιά όταν δέχεται τους πιστούς μετά τη λειτουργία. Αυτή η τελετή επίσης ακυρώνεται, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
«Σήμα Διαφορετικότητας»: Παράταση έως 15 Μαΐου για αιτήσεις στο πρόγραμμα
04:00
40 χρόνια Τσερνόμπιλ: Από τον «ατομικό τρόμο», στο σήμερα - Τα διδάγματα του 1986 και οι αγωνίες του 2026
03:00
Κοινωνικός Τουρισμός: Πότε λήγει η προθεσμία για την υποβολή αίτησης των ενδιαφερόμενων
03:00
40 χρόνια Τσερνόμπιλ: Ο άνθρωπος με την πιο επικίνδυνη δουλειά στον κόσμο σήμερα
02:32