Πόσο αυξήθηκε το εισόδημα των νοικοκυριών στην ευρωζώνη
Πηγή: EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Σύμφωνα με στοιχεία που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα το ακαθάριστο εισόδημα των νοικοκυριών της Ευρωζώνης αυξήθηκε κατά 1,9% στο τετράμηνο του 2016 και στο τρίτο τρίμηνο.

Διαβάστε επίσης

Οι αμοιβές των εργαζομένων της Ευρωζώνης αυξήθηκαν, επίσης, με έναν περίπου σταθερό ρυθμό 2,7%, ενώ το ποσοστό αποταμίευσης των νοικοκυριών υποχώρησε ελαφρά στο 12,3% από 12,4% πριν από ένα έτος και η καθαρή περιουσία τους αυξήθηκε με σταθερό ρυθμό 4,2%. Το χρέος των νοικοκυριών (ως ποσοστό του ακαθάριστου διαθέσιμου εισοδήματός τους) συνέχισε να μειώνεται και διαμορφώθηκε στο 93,6% από 94,1% στο τέταρτο τρίμηνο του 2015.

Το καθαρό εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα των μη χρηματοπιστωτικών εταιρειών της Ευρωζώνης (που αντιστοιχεί σε γενικές γραμμές στα εταιρικά κέρδη) αυξήθηκε λιγότερο (1,9% έναντι 3,4%) στο τέταρτο τρίμηνο του 2016, καθώς επιβραδύνθηκε το καθαρό λειτουργικό πλεόνασμα και μειώθηκε το καθαρό εισόδημα από περιουσία,όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ .

Λόγω εν μέρει έκτακτων παραγόντων, ο ετήσιος ρυθμός αύξησης των ακαθάριστων μη χρηματοπιστωτικών επενδύσεων και του ακαθάριστου σχηματισμού παγίου κεφαλαίου επιταχύνθηκαν στο 8% και 9,9% από 3,8% και 3,6%, αντίστοιχα. Το χρέος των επιχειρήσεων ως ποσοστό του ΑΕΠ μειώθηκε στο 133,1% από 133,6% στο τέταρτο τρίμηνο του 2015.


Διαβάστε επίσης

Λε Μερ: Υποστηρίζω μια φιλόδοξη προσέγγιση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Τζακ Λιου: Σε καλό δρόμο η υπόθεση του ελληνικού χρέους

Ρέγκλινγκ: Οι πέντε χώρες της Ευρωζώνης που χρηματοδοτήθηκαν από τον ESM πέτυχαν

Μήνυμα στήριξης στην Ελλάδα έστειλε ο Μακρόν