ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Πατέρας σκότωσε τον 15μηνο γιο του για να εισπράξει την ασφάλεια ζωής

ΗΠΑ: Πατέρας σκότωσε τον 15μηνο γιο του για να εισπράξει την ασφάλεια ζωής
Prince Elias McLeod Rams (Family photo)

Πατέρας στη Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών, καταδικάστηκε διότι, όπως αποδείχθηκε, σκότωσε τον μόλις 15 μηνών γιο του, προκειμένου να εισπράξει την αποζημίωση ύψους 500.000 δολαρίων από την ασφάλεια ζωής.

 

Ο λόγος για τον Joaquin S. Rams ο οποίος σκότωσε το 2012 τον γιο του Prince McLeod Rams.

Το δικαστήριο του Fairfax County Circuit δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον πατέρα και τον καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη καθώς όχι μόνο αποδείχθηκε ότι σκότωσε το παιδί του, αλλά ότι η πράξη του ήταν σχεδιασμένη από τις πρώτες μέρες ζωής του παιδιού.

Σύμφωνα με τον δικαστή Randy I. Bellows, έγινε πατέρας βάσει οργανωμένου σχεδίου, ώστε να καρπωθεί χρήματα από τον θάνατο του παιδιού.

«Ο Prince δεν πέθανε από φυσικά αίτια, ή ασθένεια. Δεν πέθανε από ατύχημα.Ο θάνατος του παιδιού, προκλήθηκε από τον εναγόμενο», είπε ο δικαστής.

Η 36χρονη μητέρα του μικρού, Hera McLeod έκλαψε όταν ο δικαστής είπε τη λέξη «ένοχος». «Επιτέλους», είπε ενώ έβγαινε από τη δικαστική αίθουσα. «Είμαι ανακουφισμένη που δε θα βγει έξω από τη φυλακή».

Ο 44χρονος Rams ήταν προφυλακισμένος εδώ και τέσσερα χρόνια. Ο ιατροδικαστής Constance DiAngelo που εξέτασε το άψυχο σώμα του μικρού αποφάνθηκε ότι είχε πεθάνει από πνιγμό.

Από την πλευρά του ο 44χρονος υποστήριζε ότι ο γιος του κατέληξε μετά από μία ισχυρή αρρώστια, η οποία του προκάλεσε υψηλό πυρετό. Όπως αποδείχθηκε όμως, χορηγούσε συστηματικά στο παιδί φάρμακα, προκαλώντας τελικά τον θάνατό του.

Τον Σεπτέμβριο του 2011, όταν το παιδί ήταν μόλις δύο μηνών, υπέγραψε ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής του γιου του, το οποίο θα απέδιδε το ποσό των 500.000 δολαρίων σε περίπτωση θανάτου. Τα στοιχεία οδήγησαν τον δικαστή στο συμπέρασμα ότι είχε σχεδιάσει τον θάνατό του από την ημέρα που γεννήθηκε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ