ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Εντολές του ISIS εκτελούσε ο δράστης της επίθεσης στο Βερολίνο

Γερμανία: Εντολές του ISIS εκτελούσε ο δράστης της επίθεσης στο Βερολίνο
REUTERS/Fabrizio Bensch

Εντολές απευθείας από το Ισλαμικό Κράτος φαίνεται πως είχε λάβει ο Τυνήσιος που έκλεψε μια νταλίκα και την χρησιμοποίησε ως φονικό όπλο εναντίον πολιτών στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου στις 19 Δεκεμβρίου. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel», ο δράστης ήταν σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με την τρομοκρατική οργάνωση και είχε λάβει σαφείς οδηγίες για την επίθεση που σκότωσε 12 άτομα.

Το περιοδικό, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλείται πληροφορίες που έλαβαν οι γερμανικές υπηρεσίες ασφαλείας από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στις 8 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, ο Ανίς Αμρί, που είχε αποτυχημένα αιτηθεί ασύλου στη Γερμανία, οδήγησε την νταλίκα κατά του πλήθους, στο πλαίσιο εντολών που είχε δεχτεί από ομάδα που είναι ενταγμένη στην οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει αναλάβει την ευθύνη για την αιματηρή επίθεση, χωρίς ωστόσο, να διευκρινίσει εάν είχε σχεδιάσει την υλοποίησή της ή αν ο δράστης δρούσε βάσει των καλεσμάτων των τζιχαντιστών για επιθέσεις κατά των εχθρών τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ