ΚΟΣΜΟΣ

Μωρό τριών μηνών ύποπτο για... τρομοκρατία

Μωρό τριών μηνών ύποπτο για... τρομοκρατία
Twitter/@radioislam

Ένα μωρό τριών μηνών κλήθηκε σε... απολογία από την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Λονδίνο ως ύποπτο για τρομοκρατία.

Απίστευτο και όμως αληθινό. Ο παππούς του μωρού, Πολ Κέινον, έκανε ένα λάθος όταν συμπλήρωνε την αίτηση για τη βίζα, ώστε να ταξιδέψει μαζί με την οικογένεια του στις ΗΠΑ, αλλά οι υπεύθυνοι θεώρησαν πως είναι καθήκον τους να ανακρίνουν τον μικρό Χάρβεϊ.

«Θα συμμετάσχετε σε τρομοκρατικές ενέργειες, κατασκοπεία, σαμποτάζ ή γενοκτονία;», ρωτούσε η αίτηση και δυστυχώς ο 62χρονος παππούς έπρεπε να πληρώσει ακριβά το λάθος του να απαντήσει ναι.

Η αίτηση του μωρού φυσικά δεν έγινε δεκτή και η οικογένεια έπρεπε να αλλάξει πλήρως τα πλάνα της για το ταξίδι, βγάζοντας νέα εισιτήρια κόστους 3.000 δολαρίων.

«Ο Χάρβεϊ κλήθηκε από το προξενείο των ΗΠΑ. Δεν μπορούσα να το πιστέψω», είπε ο Κέινον για αυτό που ακολούθησε. «Πήγαμε εκεί μαζί με την μαμά του, αλλά το μωρό δεν μπορούσε να μιλήσει, είναι τόσο μικρός», είπε ο 62χρονος.

Δυστυχώς για την οικογένεια οι αξιωματούχοι δεν μπόρεσαν να δουν την αστεία πλευρά του λάθους και ο Κέινον έπρεπε να συγκρατήσει την έντονη επιθυμία του για πλάκα κατά την διάρκεια της «απολογίας».

«Ο Χάρβεϊ ήταν πολύ καλό παιδί κατά την διάρκεια της συνέντευξης. Σκέφτηκα να τον ντύσω με ένα πορτοκαλί φορμάκι (σ.σ. τα ρούχα της φυλακής), όμως το ξανασκέφτηκα».

«Δεν φάνηκε να έχουν χιούμορ για να δουν την αστεία πλευρά του θέματος». «Προφανώς δεν έχει συμμετάσχει σε κατασκοπεία ή γενοκτονίες, αλλά έχει σαμποτάρει αρκετές πάνες, αλλά αυτό δεν το μοιράστηκα με τους υπεύθυνους στην πρεσβεία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ