ΚΟΣΜΟΣ

Πάνω από 43 εκατ. δολάρια «κρυμμένα» σε διαμέρισμα στο Λάγος της Νιγηρίας

Πάνω από 43 εκατ. δολάρια «κρυμμένα» σε διαμέρισμα στο Λάγος της Νιγηρίας
facebook/Economic and Financial Crimes Commission

Μεγάλο πλήγμα κατά της διαφθοράς, που μαστίζει τη Νιγηρία, κατάφερε η αρμόδια υπηρεσία που καταπολεμά το οικονομικό έγκλημα, καθώς εντόπισε περισσότερα από 43 εκατομμύρια δολάρια κρυμμένα σε ένα διαμέρισμα.

Οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν στο συγκεκριμένο διαμέρισμα, έπειτα από ένα ανώνυμο τηλεφώνημα που τους έδωσε την πληροφορία για τις ύποπτες κινήσεις μιας «ταλαιπωρημένη γυναίκας, με βρώμικα ρούχα», η οποία μετέφερε τσάντες από και προς το διαμέρισμα.

Όταν εισέβαλαν στο σπίτι, ήρθαν αντιμέτωποι με ένα θέαμα που ακόμα και οι ίδιοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν: Εκατοντάδες πακέτα χαρτονομισμάτων βρίσκονταν σε κρυψώνες σε όλο το διαμέρισμα, όπως ντουλάπες, ντουλάπια, και κάθε άλλο αποθηκευτικό χώρο.

Όταν τελείωσε η καταμέτρηση, το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό: 43 εκατομμύρια δολάρια, 23,2 εκατομμύρια Νάιρα Νιγηρίας (75.000 δολάρια) και 27,800 στερλίνες (35.000 δολάρια).

nig

Οι αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για χρήματα που έχουν προκύψει από παράνομες δραστηριότητες, ωστόσο δεν έχουν καταφέρει ακόμη να εντοπίσουν και τον κάτοχό τους.

nig2

Η διαφθορά αναδεικνύεται σε μάστιγα για τη Νιγηρία, με τις αρμόδιες αρχές να ανακαλύπτουν την προηγούμενη εβδομάδα γύρω στα 250 εκατομμύρια Νάιρα Νιγηρίας (817.000 δολάρια), σε ένα κατάστημα στο Λάγος κι ακόμη 448 εκατομμύρια Νάιρα (1,5 εκατ. δολάρια) σε ένα εμπορικό κέντρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ