ΚΟΣΜΟΣ

Συνελήφθη ο «εγκέφαλος» της βομβιστικής επίθεσης στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης

Συνελήφθη ο «εγκέφαλος» της βομβιστικής επίθεσης στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης
REUTERS/ STAFF

Υπό κράτηση τέθηκε ένας άντρας, ο οποίος κατηγορείται ότι ήταν ο "εγκέφαλος" της βομβιστικής επίθεσης στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης στις 3 Απριλίου.

Πρόκειται για τον Azimov Abror Akhralovich, 27 ετών, ο οποίος όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλειας της Ρωσίας έχει καταγωγή από την κεντρική Ασία.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με την υπηρεσία, φέρεται να εκπαίδευσε τον καμικάζι αυτοκτονίας, ο οποίος σκόρπισε τον θάνατο στο μετρό της Αγία Πετρούπολης Akbarzhon Jalilov.

«Προς ώρας ο Αζίμοφ Αμπρόρ έχει οδηγηθεί για σκοπούς έρευνας στην Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας», ανακοίνωσε η υπηρεσία. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται σχετικά με την επίθεση, κατασχέθηκε ένα πιστόλι που είχε στην κατοχή του ο 27χρονος Azimov.

Η έκρηξη στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης στις 3 Απριλίου προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 14 ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων. Η Επιτροπή Έρευνας έχει ξεκινήσει ποινική έρευνα για τη φερόμενη ως τρομοκρατική επίθεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ