ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Σύλληψη δύο υπόπτων που σχεδίαζαν τρομοκρατικό χτύπημα στις εκλογές

Γαλλία: Σύλληψη δύο υπόπτων που σχεδίαζαν τρομοκρατικό χτύπημα στις εκλογές
Φωτογραφία Αρχείου REUTERS/Benoit Tessier

Δύο άντρες συνελήφθησαν από τις Αρχές της Μασσαλίας, στα νότια της Γαλλίας, ως ύποπτοι για σχεδιασμό τρομοκρατικής επίθεσης κατά την διάρκεια των προεδρικών εκλογών της χώρας.

Σύμφωνα με πηγή της αστυνομίας και όπως αναφέρει το Reuters, οι Αρχές αναζητούσαν τους δύο άντρες από το τέλος της περασμένης εβδομάδας και τους συνέλαβαν, με διαφορά λίγων λεπτών.

Η αστυνομική πηγή προσέθεσε πως ένας εκ των δύο είχε ριζοσπαστικοποιηθεί κατά την διάρκεια φυλάκισής του. Οι Αρχές κάνουν έρευνες σε ένα νοικιασμένο διαμέρισμα στην πόλη.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ματιάς Φεκλ, δήλωσε πως οι δύο ύποπτοι που συνελήφθησαν σχεδίαζαν μια βίαιη, επικείμενη επίθεση πριν από τις προεδρικές εκλογές.

«Αυτοί οι δύο ριζοσπαστικοποιημένοι άνδρες, γεννημένοι το 1987 και το 1993, γαλλικής υπηκοότητας, σκόπευαν να διαπράξουν στο πολύ άμεσο μέλλον –με αυτό εννοώ τις επόμενες ημέρες– μια επίθεση σε γαλλικό έδαφος», δήλωσε ο υπουργός σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Φεκλ είπε πως η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες και πως τα μέτρα ασφαλείας για τις εκλογές και τους υποψηφίους έχουν αυξηθεί.

Ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών θα γίνει στις 23 Απριλίου, ενώ ο δεύτερος έχει προγραμματιστεί για τις 7 Μαΐου.

Περισσότεροι από 230 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους σε επιθέσεις ριζοσπαστικοποιημένων ισλαμιστών στην χώρα τα τελευταία δύο χρόνια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ