Υπ. Άμυνας των ΗΠΑ: Κάτι ήθελε να προκαλέσει η Β. Κορέα με την πυρηνική δοκιμή
Η αποτυχημένη πυραυλική δοκιμή στην οποία προχώρησε η Βόρεια Κορέα ήταν μια απόπειρα της Πιονγκγιάνγκ «να προκαλέσει κάτι». Αυτό υποστήριξε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζιμ Μάτις χωρίς να εξηγήσει τι ακριβώς εννοεί, ενώ ταυτόχρονα δεσμεύτηκε ότι η Ουάσινγκτον θα συνεργαστεί με το Πεκίνο για να μειωθούν οι εντάσεις στην περιοχή.
Η δοκιμή της Κυριακής «δείχνει γιατί συνεργαζόμαστε τόσο στενά με τους Κινέζους τώρα, μετά τη συνάντηση στο Μαρ-α-Λάγκο μεταξύ των προέδρων της Κίνας και των ΗΠΑ», τόνισε ο Μάτις μιλώντας σε δημοσιογράφους μέσα στο αεροσκάφος που τον μεταφέρει στην περιοδεία του στη Μέση Ανατολή.
Σημειώνεται πως η αμερικανοκινεζική προσπάθεια έχει ως στόχο "να διατηρηθεί υπό έλεγχο" η κατάσταση στην Κορέα και στοχεύει σε μια "αποπυρηνικοποιημένη κορεατική χερσόνησο", συνέχισε, τονίζοντας ότι τον στόχο αυτό συμμερίζονται επίσης η Κίνα, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα.
«Όλοι μας έχουμε τα ίδια συμφέροντα», πρόσθεσε.
Ο Μάτις έφτασε την Τρίτη στο Ριάντ, τον πρώτο σταθμό στην περιοδεία του στη Μέση Ανατολή που περιλαμβάνει επίσης επισκέψεις στην Αίγυπτο, το Ισραήλ, το Κατάρ και το Τζιμπουτί, στο Κέρας της Αφρικής.
Εκτονώθηκε η ένταση στις φυλακές Κορυδαλλού - Κανονικά η μεταγωγή που την πυροδότησε
13:45
Πύρινος εφιάλτης στη Βοιωτία: Εγκλωβισμένοι στην παραλία Αγίου Βασιλείου, εκκένωση μέσω θαλάσσης
13:35
Οι Φρουροί της Επανάστασης έπληξαν δύο τάνκερ που διέσχιζαν το Ορμούζ υπό αμερικανική συνοδεία
13:28
Eurostat: Aποκλιμάκωση του πληθωρισμού στην Ελλάδα - Υποχώρησε στο 2,7% τον Ιούλιο
13:20