ΚΟΣΜΟΣ

Θαύμα στην Αργεντινή: Βρισκόταν σε κώμα τέσσερις μήνες και γέννησε ένα υγιέστατο μωρό (Vid)

Θαύμα στην Αργεντινή: Βρισκόταν σε κώμα τέσσερις μήνες και γέννησε ένα υγιέστατο μωρό (Vid)
Elpais

Ήταν 1 Νοεμβρίου, όταν η Amelia Bannan αστυνομικός στο επάγγελμα, στη μικρή πόλη San Pedro της Αργεντινής, βρισκόταν σε περιπολία και το μικρό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε γλίστρησε στο οδόστρωμα με αποτέλεσμα η ίδια να υποστεί κάταγμα στο κρανίο και να σχηματιστεί θρόμβος στον εγκέφαλό της.

Η νεαρή αστυνομικός έπεσε σε κώμα ενώ βρισκόταν στον 5ο μήνα της εγκυμοσύνης της. Παρότι η Amelia ήταν στην εντατική το έμβιο μεγάλωνε κανονικά.

Τον Δεκέμβριο, άνοιξε τα μάτια της και έκανε μικρές κινήσεις με τα χέρια της, ενώ στις 24 του ίδιου μήνα, οι γιατροί πραγματοποίησαν μια καισαρική τομή και έφεραν στον κόσμο τον μικρό Santino.

«Γεννήθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων, ήταν θαύμα», λέει ο αδελφός της νεαρής αστυνομικού και προσθέτει :« Το μωρό ζύγιζε 1,89 κιλά και μπήκε στη θερμοκοιτίδα. Μεγαλώνει καλά χωρίς επιπλοκές. Είναι μαχητής».

Αυτό το χαρακτηριστικό φαίνεται πως το κληρονόμησε από τη μητέρα του, η οποία συνεχίζει να δίνει μεγάλη μάχη για να επανέλθει και φαίνεται πως σιγά-σιγά το καταφέρνει.

«Ήμασταν στο νοσοκομείο με την Norma, την άλλη αδερφή μου. Μιλούσαμε στην Amelia ωστόσο δε μας απαντούσε, μέχρι που την ακούσαμε να λέει «ναι». Της ζήτησα να βγάλει τη γλώσσα της και το έκανε», λέει ο μεγαλύτερος αδερφός της Amelia, César Bannan.

Οι θεράποντες ιατροί δηλώνουν ότι η κλινική εικόνα της νεαρής είναι ασυνήθιστη και εκτιμούν ότι μελλοντικά θα γίνει καλά στην υγεία της. Πιστεύουν ότι θα αναρρώσει πλήρως και θα καταφέρει να μεγαλώσει κανονικά το παιδί της.Υπάρχουν μάλιστα αρκετές πιθανότητες να μπορέσει να περπατήσει σε λιγότερο από τέσσερις μήνες.

Σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα η Bannan φαίνεται πλέον να μπορεί να κρατά στην αγκαλιά της το γιό της. Ο αδελφός της ελπίζει ότι η ιστορία της Amelia θα εμπνεύσει και άλλες οικογένειες που έχουν συγγενείς σε κώμα.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ