Επίθεση στο Παρίσι: «Ή εμείς ή αυτοί» λέει ο Φιγιόν
Πηγή: REUTERS/Christian Hartmann

Την εκτίμηση ότι προτεραιότητα του επόμενου προέδρου της Γαλλίας θα πρέπει να είναι η μάχη κατά του «ισλαμιστικού ολοκληρωτισμού» εξέφρασε ο συντηρητικός υποψήφιος για τη γαλλική προεδρία Φρανσουά Φιγιόν.

Διαβάστε επίσης

Μιλώντας στους δημοσιογράφους με αφορμή την επίθεση στο κέντρο του Παρισιού που στοίχισε τη ζωή σε έναν αστυνομικό και την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, ο Φιγιόν, ο οποίος στις δημοσκοπήσεις εμφανίζεται να έπεται του κεντρώου Εμανουέλ Μακρόν και της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν, τόνισε:

«Αυτή η μάχη για την ελευθερία και την ασφάλεια των Γάλλων θα πρέπει να είναι η προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης. Απαιτεί ανυποχώρητη αποφασιστικότητα και ψυχραιμία».

«Το ριζοσπαστικό ισλάμ θέτει σε δοκιμασία τις αξίες μας και την δύναμη του χαρακτήρα μας» πρόσθεσε.

Ο Φιγιόν, ο οποίος πραγματοποιεί προεκλογική εκστρατεία προωθώντας μια σκληροπυρηνική πλατφόρμα στο ζήτημα της ασφάλειας, υπογράμμισε: «Βρισκόμαστε σε πόλεμο, δεν υπάρχει εναλλακτική, ή εμείς ή αυτοί».

Όπως σημείωσε ο ίδιος, η προτεραιότητα της εξωτερικής του πολιτικής σε περίπτωση εκλογικής του νίκης θα είναι να «καταστρέψει το Ισλαμικό Κράτος».


Διαβάστε επίσης

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε τέμενος στην Καμπούλ

Μακρόν: Η μάχη ενάντια στον ISIS δεν τελείωσε με την απελευθέρωση της Ράκα

Μακρόν: Οι πληγές που άνοιξαν στην Ευρώπη από την ελληνική κρίση είναι βαθιές

Επίθεση με μαχαίρι σε εμπορικό κέντρο στην Πολωνία - Πληροφορίες για μία νεκρή (pics&vids)