ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Νέα υπηρεσία σιδηροδρομικής μεταφοράς εμπορευμάτων

Κίνα: Νέα υπηρεσία σιδηροδρομικής μεταφοράς εμπορευμάτων
REUTERS/Stringer

Νέα σιδηροδρομική γραμμή που συνδέεει το λιμάνι της Ανατολικής Κίνας με τη Μόσχα , άνοιξε την Παρασκεύη 21 Απριλίου.

Στις 9.30 το πρωί (τοπική ώρα), ένα τρένο με 40 κοντέινερ έφυγε από τον σταθμό της ελεύθερης ζώνης εμπορίου της Σιαμέν, μεταφέροντας προϊόντα αξίας 363.000 δολαρίων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονταν γρανίτες, τεχνητά άνθη, φωτιστικά και παπούτσια για τη Μόσχα.

Η απλή μετάβαση στη διαδρομή των 10.920 χιλιομέτρων διαρκεί 13 έως 14 ημέρες. Χωρίς την απευθείας σιδηροδρομική σύνδεση, η συνήθης διάρκεια για τη μεταφορά των αγαθών ήταν τουλάχιστον 25 ημέρες. Η διαδρομή του τρένου συνδέει τις πόλεις της Ανατολικής και Βορειοανατολικής Κίνας Ναντσάνγκ, Τζινάν και Τζινχού, ενώ διασχίζει τα σύνορα μέσω του λιμανιού Μανζουλί στην αυτόνομη περιοχή της έσω Μογγολίας, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η Σιαμέν και οι γειτονικές της πόλεις έχουν εξωστρεφείς βιομηχανίες παραγωγής μηχανολογικού εξοπλισμού και παπουτσιών, ενώ εισάγουν ξυλεία, χαρτοπολτό και φυτικά έλαια από τη Ρωσία. Το 2016, οι εξαγωγές από τη Σιαμέν προς τη Ρωσία ανήλθαν σε πάνω από 5 δισεκ. γιουάν (727 εκατομμύρια δολάρια), ενώ οι εισαγωγές από τη Ρωσία ανήλθαν σε 1,9 δισεκατομμύρια γιουάν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ