ΚΟΣΜΟΣ

Προκήρυξη 20 θέσεων γενικών διευθυντών υπουργείων

Προκήρυξη 20 θέσεων γενικών διευθυντών υπουργείων
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Προκήρυξη για την στελέχωση επιτελικών θέσεων των υπουργείων με αντικειμενικά κριτήρια, εξέδωσε το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Η προκήρυξη αφορά 20 θέσεις γενικών διευθυντών Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών, καθώς και με αρμοδιότητες Πληροφορικής και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης των υπουργείων Εσωτερικών, Οικονομίας & Ανάπτυξης, Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Οικονομικών, Υγείας, Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς και Τουρισμού.

Οι κρίσεις θα διενεργηθούν από το Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Προϊσταμένων (ΕΙΣΕΠ) που απαρτίζεται από δύο μέλη του ΑΣΕΠ, ένα μέλος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και έναν γενικό γραμματέα του οικείου υπουργείου.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων υποψηφιότητας αρχίζει την Τρίτη 2 Μαΐου και λήγει τη Δευτέρα 22 Μαΐου.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν υπάλληλοι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης του κάθε υπουργείου, αλλά και υπάλληλοι από άλλα υπουργεία και σε ορισμένες περιπτώσεις και υπάλληλοι δημόσιων υπηρεσιών ή Ν.Π.Δ.Δ., ανεξαρτήτων αρχών και ΟΤΑ β΄ βαθμού, μόνιμοι και με σχέση εργασίας ΙΔΑΧ.

Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση υποψηφιότητας για έως πέντε θέσεις από το σύνολο των προκηρυσσόμενων θέσεων. Η αίτηση υποψηφιότητας θα πρέπει να συνοδεύεται από αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα και να κατατίθεται στην αρμόδια Διεύθυνση Προσωπικού, όπου ανήκει οργανικά ο υπάλληλος.

Για τη μοριοδότηση θα ληφθούν υπόψη μεταξύ άλλων, τίτλοι σπουδών, προϋπηρεσία σε διευθυντικές θέσεις, χρόνια υπηρεσίας και οικογενειακή κατάσταση.

Στη συνέχεια, το ΕΙΣΕΠ καταρτίζει πίνακα με τους πέντε πρώτους για κάθε προκηρυσσόμενη θέση, οι οποίοι καλούνται στη διαδικασία της δομημένης συνέντευξης.

Για την τελική μοριοδότηση, το 40% των μορίων αφορά στα εκπαιδευτικά προσόντα και τα προσόντα επαγγελματικής κατάρτισης, το 25% στην εργασιακή εμπειρία και στην άσκηση καθηκόντων ευθύνης και το υπόλοιπο 35% αφορά στη δομημένη συνέντευξη.

Όσοι επιλεχθούν, τοποθετούνται με απόφαση του οικείου υπουργού ή του αρμόδιου για την τοποθέτηση οργάνου, το αργότερο μετά από ένα μήνα, στη θέση για την οποία έχουν επιλεγεί για θητεία τριών ετών.

Να σημειωθεί ότι όταν θα έχουν ολοκληρωθεί τα νέα οργανογράμματα, θα προκηρυχθούν και οι υπόλοιπες θέσεις των γενικών διευθυντών και εν συνεχεία των διευθυντών και των τμηματαρχών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ