ΚΟΣΜΟΣ

Ξεκίνησε η πολύκροτη δίκη Henri Van Breda: Ήταν αυτός που δολοφόνησε την οικογένειά του;

Ξεκίνησε η πολύκροτη δίκη Henri Van Breda: Ήταν αυτός που δολοφόνησε την οικογένειά του;
Facebook

Όλα τα φώτα είναι στραμμένα στην δίκη του 21χρονου Henri Van Breda ο οποίος κατηγορείται ότι το δολοφόνησε τον πατέρα του Martin, τη μητέρα του Teresa, τον αδελφό του Rudi και προσπάθησε να σκοτώσει την αδελφή του Marli στο Κέιπ Τάουν της Νοτίου Αφρικής το 2015.

 

Τη δίκη, που έχει συγκεντρώσει τα φώτα της δημοσιότητας στη Νότια Αφρική, παρακολουθούν δεκάδες δημοσιογράφοι καθώς σε περίπτωση που αθωωθεί ο 21χρονος αναμένεται να κληρονομήσει μέρος της περιουσίας των 14 εκατομμυρίων ευρώ της οικογένειας.

Κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών της πολύκροτης δίκης ο Van Breda ισχυρίστηκε ότι είναι αθώος και δήλωσε ότι παρακολουθούσε αβοήθητος μέσα από μια ρωγμή στην πόρτα του μπάνιου, έναν άνδρα με τσεκούρι να δολοφονεί γελώντας τους αγαπημένους του.

Όπως υποστηρίζει, ο άγνωστος άνδρας σκότωσε πρώτα τον αδελφό του και στη συνέχεια τον πατέρα του που είχε σπεύσει να τον βοηθήσει. Στη συνέχεια πλησίασε τη μητέρα του και τη μικρότερη αδερφή του. Η μόνη που γλίτωσε ήταν η αδερφή του.

Αυτό που προξενεί εντύπωση είναι ένα κενό τεσσάρων ωρών μετά τις δολοφονίες. Ο 21χρονος δήλωσε ότι καθυστέρησε να ζητήσει βοήθεια, επειδή δεν ήξερε ποιον αριθμό να καλέσει. Αφού έκανε ένα τσιγάρο για να «ηρεμήσει», επέστρεψε στον επάνω όροφο, πριν λιποθυμήσει. Ξύπνησε μόνο μερικές ώρες αργότερα όταν είχε ήδη ξημερώσει και κάλεσε την αστυνομία.

Ο πρώτος αξιωματικός που έφτασε στη σκηνή δήλωσε στο δικαστήριο πως ο 21χρονος «μύριζε έντονα αλκοόλ» όταν εμφανίστηκε στην πόρτα και φάνηκε «νευρικός και συναισθηματικά φορτισμένος».

Φωτογραφίες από τη δίκη δείχνουν τον 21χρονο να μοιάζει απαθής, καθισμένος πίσω από τον δικηγόρο του στο δικαστήριο. Η μοναδική μάρτυρας που μπορεί να καταθέσει είναι η 18χρονη αδερφή του Marli, ωστόσο το δικαστήριο δεν έχει ακόμα αποφασίσει αν θα την καλέσει για κατάθεση. Η νεαρή δε θυμάται τίποτα από εκείνη τη νύχτα καθώς τραυματίστηκε στο λαιμό και στη συνέχεια έπεσε σε κώμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ