ΚΟΣΜΟΣ

Μικρή Μαντόνα, η παραλία που νοικιάζει ο πάπας Φραγκίσκος για να κολυμπούν άτομα με αναπηρία (vid)

Μικρή Μαντόνα, η παραλία που νοικιάζει ο πάπας Φραγκίσκος για να κολυμπούν άτομα με αναπηρία (vid)
REUTERS/Tony Gentile

Πολλές φορές ο Πάπας Φραγκίσκος στα μηνύματα που απευθύνει προς τους πιστούς, έχει τονίσει την ανάγκη επίδειξης αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας.

Σε μια τέτοια κίνηση από μέρους του, ο Ποντίφικας καλύπτει τα έξοδα ενοικίου μίας ιδιωτικής παραλίας κοντά στη Ρώμη, έτσι ώστε άνθρωποι με αναπηρία να μπορούν να απολαμβάνουν τον ήλιο και τη θάλασσα.

Ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα νοικιάζει ένα κομμάτι της εν λόγω παραλίας από το 2012, το οποίο έχει διαμορφώσει κατάλληλα, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με αναπηρία.

Ειδικές ράμπες έχουν τοποθετηθεί για να διευκολύνεται η πρόσβαση στην παραλία ανθρώπων που βρίσκονται σε αναπηρικά αμαξίδια, αλλά και πλατιά πεζοδρόμια για να μπορούν να μετακινούνται.

Ο αναπληρωτής του Πάπα Konrad Krajewski, μιλώντας στο CNNi τόνισε ότι ο Ποντίφικας προσέφερε στο ίδρυμα ένα ποσό -χωρίς να το προσδιορίζει- για να «στηρίξει το έργο που βοηθά τα άτομα με ειδικές ανάγκες και ειδικότερα για να καλύψει το κόστος του ετήσιου ενοικίου για την παραλία, γνωστή ως Μικρή Μαντόνα».

Εκατοντάδες άνθρωποι με αναπηρία χρησιμοποιούν την παραλία κάθε χρόνο και ο αριθμός αυξάνεται συνεχώς, ανέφερε από την πλευρά του ο ιερέας Massimo Consolaro, ο οποίος είναι υπεύθυνος για το πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα το «τρέχουν» εθελοντές, συμπεριλαμβανομένου ιατρικού προσωπικού και βοηθών από την Ιταλική Παραολυμπιακή Ομοσπονδία Κολύμβησης, οι οποίοι διασφαλίζουν την ασφάλεια των ανθρώπων στο νερό.

Pope Francis is paying the rent on a private beach for the disabled, By Delia Gallagher and Alanne Orjoux, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ