ΚΟΣΜΟΣ

Summer Jam: Το φεστιβάλ που ήταν μεγαλύτερο από το Woodstock και μπήκε στο Γκίνες (pics+vid)

Summer Jam: Το φεστιβάλ που ήταν μεγαλύτερο από το Woodstock και μπήκε στο Γκίνες (pics+vid)
Twitter/@TheHawkeyes

Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι το Woodstock ήταν η πολυπληθέστερη συναυλία όλων των εποχών. Το φεστιβάλ που φιλοξένησε ονόματα όπως η Janice Joplin, ο Jimmy Hendrix, ο Eric Clapton, ο Carlos Santana και The Who παρακολούθησαν μόλις 400.000 θεατές.

 

Υπάρχει όμως ένα ξεχασμένο φεστιβάλ που έγινε στις 28 Ιουλίου 1973 στο Watkins Glen στη Νέα Υόρκη που μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως το «μεγαλύτερο ακροατήριο σε φεστιβάλ ποπ».

Πρόκειται για το Summer Jam στο Watkins Glen το οποίο προσέλκυσε 600.000 ανθρώπους.

Στο τριήμερο φεστιβάλ που διοργανώθηκε από τους Michael Lang, John Roberts, Joel Rosenman, και Artie Kornfeld συμμετείχαν μόλις τρεις μπάντες: Οι The Grateful Dead, οι The Band και οι Allman Brothers Band.

Οι διοργανωτές πούλησαν από 150.000 εισιτήρια των 10 δολαρίων, αλλά συγκεντρώθηκαν 600.000 θεατές.

Αυτοί που ανέβηκαν πρώτοι στη σκηνή ήταν οι Grateful Dead. Στη συνέχεια ήρθε η σειρά των The Band η συναυλία των οποίων διακόπηκε από την καταρρακτώδη βροχή ενώ από κάτω όλοι χόρευαν και τραγουδούσαν. Όταν η βροχή σταμάτησε, συνέχισαν την αριστοτεχνική απόδοσή τους. Τέλος, το συγκρότημα Allman Brothers Band ήρθε, παίζοντας ακυκλοφόρητα τραγούδια και το αγαπημένο «Whippin’ Post».

Σύμφωνα με όσα γράφουν οι εφημερίδες της εποχής κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ συνελήφθησαν 50 άτομα, έχασαν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι και γεννήθηκε ένα μωρό.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ