ΚΟΣΜΟΣ

Δικηγόρος χρησιμοποιεί απίθανο επιχείρημα για να υπερασπιστεί δολοφόνο

Δικηγόρος χρησιμοποιεί απίθανο επιχείρημα για να υπερασπιστεί δολοφόνο
Pool Photo/Tania Barricklo

Ένα περίεργο επιχείρημα βρήκε δικηγόρος για να υπερασπιστεί την πελάτισσά του η οποία κατηγορείται για τη δολοφονία της μητέρας της.

 

«Νομίζω ότι η Sarra θα σκοτώσει κάποιον στη φυλακή. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί», είπε απευθυνόμενος στο σώμα ενόρκων του δικαστηρίου του Kingston στη Πολιτεία της Νέας Υόρκης ο δικηγόρος υπεράσπισης της Sarra Gilbert, John Ray, στην προσπάθειά του να τους πείσει να την κρίνουν με επιείκεια.

Όταν ο εισαγγελέας, Emmanuel Nneji πήρε το λόγο είπε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για μια γυναίκα ψυχικά άρρωστη. Έτσι δε θα εκπλαγώ αν σκοτώσει και πάλι- όχι λόγω της ψυχικής της ασθένειας- αλλά διότι πάσχει από αντικοινωνική διαταραχή της προσωπικότητας. Αυτή είναι.

Η 28χρονη είχε μαχαιρώσει στις 23 Ιουλίου 2016, τη 52χρονη μητέρα της Ray, με ένα κουζινομάχαιρο μήκους 15 ιντσων, στο διαμέρισμα της στο Ellenville.

Μετά το τέλος της συζήτησης, η Gilbert δεν έδειξε κανένα συναίσθημα, ενώ στη συνέχεια οδηγήθηκε εκτός της δικαστικής αίθουσας με χειροπέδες.

Στις 4 Αυγούστου αναμένεται η απόφαση. Η Gilbert μπορεί να καταδικαστεί ως 25 χρόνια φυλάκιση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ