ΚΟΣΜΟΣ

Νέα αναγκαστική απομάκρυνση επιβάτη από πτήση στις ΗΠΑ

Νέα αναγκαστική απομάκρυνση επιβάτη από πτήση στις ΗΠΑ
EPA/JIM LO SCALZO

Ένα νέο περιστατικό αναγκαστικής απομάκρυνσης επιβάτη από αεροπλάνο σημειώθηκε στις ΗΠΑ, με «πρωταγωνίστρια» όχι την... συνήθη ύποπτη United airlines, αλλά την ανταγωνίστριά της Delta.

«Θύμα» αυτή τη φορά ήταν ο Κίμα Χάμιλτον, και αιτία για την αναγκαστική αποβίβασή του από το αεροσκάφος ήταν το γεγονός ότι δεν μπορούσε να καθυστερήσει την... επίσκεψή του στην τουαλέτα και την χρησιμοποίησή της τη στιγμή που ήταν σε εξέλιξη η διαδικασία της απογείωσης από το αεροδρόμιο της Ατλάντα με προορισμό το Μιλγουόκι.

«Ήταν επείγουσα ανάγκη να πάω στην τουαλέτα», είπε ο Χάμιλτον στο WISN, αναφερόμενος στο περιστατικό που σημειώθηκε στις 18 Απριλίου, που ξύπνησε μνήμες από την βίαιη απομάκρυνση επιβάτη από πτήση της United πριν από μερικές μέρες.

Μόλις ο Χάμιλτον επέστρεψε στην θέση του από την τουαλέτα, υπάλληλος της εταιρείας τον πλησίασε και του ζήτησε ευγενικά να τον ακολουθήσει, σε μια συνομιλία που έχει καταγραφεί σε βίντεο από έναν άλλο επιβάτη της ίδιας πτήσης.

«Δεν μου είναι ξεκάθαρο γιατί μου ζητάτε να εγκαταλείψω το αεροπλάνο. Έχω αγοράσει εισιτήριο για αυτή την πτήση», ακούγεται να λέει ο Χάμιλτον που επαναλαμβάνει το επείγον της κατάστασης που αντιμετώπιζε και γι΄αυτό δεν μπορούσε να καθυστερήσει την επίσκεψή του στην τουαλέτα.

Στη συνέχεια, ένας άλλος υπάλληλος της Delta πλησίασε τον Χάμιλτον, κάτι του είπε και τότε εκείνος, με τη θέλησή του άφησε τη θέση του.

«Δεν είχε ξεκινήσει η διαδικασία απογείωσης» δήλωσε ο Χάμιλτον στο HLN, μη μπορώντας να κρύψει τον εκνευρισμό του, ενώ ταξίδεψε με άλλη εταιρεία προς τον προορισμό του το ίδιο απόγευμα.

Πάντως έχει ήδη αποζημιωθεί για το εισιτήριο που «έχασε» από την Delta, σε ένα περιστατικό που έρχεται να προστεθεί σε παρόμοιο που είχε συμβεί πριν από μερικές εβδομάδες με επιβάτη της United airlines, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε κατά την βίαιη απομάκρυνσή του από το αεροσκάφος.

Man says Delta kicked him off flight for going to bathroom before takeoff, By Ralph Ellis, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ