ΚΟΣΜΟΣ

Η μάχη της Χίλαρι Κλίντον για να αποδεχθεί την ήττα της από τον Ντόναλντ Τραμπ

Η μάχη της Χίλαρι Κλίντον για να αποδεχθεί την ήττα της από τον Ντόναλντ Τραμπ
ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/ASHLEY LANDIS

Το βιβλίο έχει τίτλο: «Shattered: Inside Hillary Clinton's Doomed Campaign» και περιγράφει την κατάσταση που επικράτησε στα παρασκήνια του στρατηγείου της Κλίντον όταν ο Ντόναλντ Τραμπ άρχισα να περνά μπροστά και τελικά να επικρατεί. Το βιβλίο αποκαλύπτει τη μάχη που έδωσε η Χίλαρι Κλίντον για να αποδεχθεί την ήττα της από τον Ντόναλντ Τραμπ, τις προβλέψεις του Μπιλ Κλίντον που επιβεβαιώθηκαν αλλά και τις συμβουλές του Μπαράκ Ομπάμα.

Η υποψήφια των δημοκρατικών πίστευε ότι το βράδυ των αμερικανικών εκλογών θα είναι η νικήτρια και αυτή που τελικά θα καθίσει στο οβάλ γραφείο του Λευκού Οίκου. Είχε άλλωστε στο πλευρό της δύο «δυνατούς» υποστηρικτές τον Μπάρακ Ομπάμα και την Μισέλ.

Όπως αποκαλύπτει η ίδια, όταν το βράδυ της 8ης Νοεμβρίου τα πρώτα αποτελέσματα άρχισαν να καταφθάνουν και η νίκη του αντιπάλου της Ντόναλντ Τραμπ ήταν εμφανής έπρεπε να παλέψει μέσα της για να αποδεχθεί την ήττα της.

Η νίκη του Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε τους χειρότερους φόβους του συζύγου της, Μπίλ Κλίντον, ο οποίος υποστήριζε πως μετά το Brexit στη Βρετανία, σειρά είχε η επικράτηση του Τραμπ στις ΗΠΑ.

Όλα αυτά, αποκαλύπτονται στο βιβλίο των δημοσιογράφων Τζόναθαν Άλλεν και Έϊμι Πάρνς.

Αποσπάσματα του νέου βιβλίου, που κυκλοφόρησε στις 18 Απριλίου, δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα New York Post.

Τη βραδιά της 8ης Νοεμβρίου το ζεύγος Κλίντον μαζί με συνεργάτες της Χίλαρι παρακολουθούσαν τα αποτελέσματα των εκλογών από σουίτα του ξενοδοχείου The Peninsula Hotel στο Μανχάταν.

Καθώς έφθαναν οι πληροφορίες ότι η Χίλαρι χάνει στις κρίσιμες πολιτείες Βόρεια Καρολίνα, Ουισκόνσιν και Φλόριδα στην αρχή έδειχνε ήρεμη και όσο η ώρα περνούσε, συνειδητοποιούσε ότι "το όνειρό της μετατρεπόταν σε εφιάλτη", γράφουν οι δύο δημοσιογράφοι.

Μετά τα αποτελέσματα της Βόρειας Καρολίνας και του Ουισκόνσιν, ο Ομπάμα τηλεφώνησε στην Χίλαρι και την συμβούλευσε να παραδεχθεί την ήττα της.

«Η Χίλαρι Κλίντον έπρεπε να καταπνίξει την οργή που άγγιζε κάθε νεύρο του σώματός της, όταν αναγκάστηκε να παραδεχθεί την νίκη του Ντόναλντ Τραμπ την νύχτα της 8ης Νοεμβρίου», αναφέρει το νέο βιβλίο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ