ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Μετανάστης κρύφτηκε σε οροφή υπερταχείας και σκοτώθηκε από ηλεκτροπληξία

Γαλλία: Μετανάστης κρύφτηκε σε οροφή υπερταχείας και σκοτώθηκε από ηλεκτροπληξία
REUTERS/ LEON KUEGELER

Ένας άνδρας, που φέρεται να ήταν μετανάστης, σκοτώθηκε από ηλεκτροπληξία σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό του Παρισιού καθώς σκαρφάλωσε στην οροφή βαγονιού της υπερταχείας Eurostar, που αναμενόταν να αναχωρήσει με προορισμό το Λονδίνο.

Ο άνδρας «πιθανώς κρύφτηκε» στην υπερταχεία της Eurostar στον Σταθμό του Βορρά και ακούμπησε ηλεκτρικά καλώδια, γεγονός που προκάλεσε τον θάνατό του, ανέφερε μια πηγή της αστυνομίας.

Οι αστυνομικές αρχές πιστεύουν ότι ο άνδρας πιθανώς να ήταν μετανάστης που επιχείρησε να ταξιδέψει με προορισμό την Βρετανία, πρόσθεσε η πηγή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien, τα εγκαύματα που υπέστη ο άνδρας καθιστούν πολύ δύσκολη την αναγνώρισή του.

Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 5 τα ξημερώματα, τοπική ώρα. Εξαιτίας αυτού διακόπηκε η ηλεκτροδότηση και προκλήθηκε κυκλοφοριακή συμφόρηση στον πολυσύχναστο σταθμό του Παρισιού, όπως είπε εκπρόσωπος της υπηρεσίας γαλλικών σιδηροδρόμων SNCF.

Μια εκπρόσωπος της Eurostar τόνισε πως κάποια δρομολόγια καθυστέρησαν για λίγο να αναχωρήσουν νωρίς το πρωί της Τρίτης, αλλά η κυκλοφορία γρήγορα αποκαταστάθηκε.

Σε ένα παρόμοιο περιστατικό τον Ιούλιο του 2015, ένας άνδρας, που επίσης φέρεται ότι ήταν μετανάστης, τραυματίστηκε σοβαρά από ηλεκτροπληξία όταν άγγιξε καλώδια καθώς αποπειράθηκε να πηδήξει και να επιβιβαστεί σε υπερταχεία της Eurostar που ετοιμαζόταν να αναχωρήσει από το Παρίσι για το Λονδίνο.

Μετανάστες επιχειρούν τακτικά να επιβιβαστούν σε φορτηγά και τρένα που ταξιδεύουν για την Βρετανία ή να εισέλθουν στην Σήραγγα της Μάγχης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ