ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρώμη προχωρά σε διακανονισμό για τη φορολογική διαμάχη με την Google

Η Ρώμη προχωρά σε διακανονισμό για τη φορολογική διαμάχη με την Google
REUTERS/Pascal Rossignol

Διακανονισμό της φορολογικής διαμάχης που έχει με την μητρική εταιρία της Google ,την Alphabet αναμένει η Ιταλία σύμφωνα με δύο πηγές που γνωρίζουν το θέμα ενώ η εταιρία προσπαθεί να κλείσει τα ανοιχτά μέτωπα που έχει με φορολογικές αρχές σε όλη την Ευρώπη.

Η Alphabet κατηγορείται για φοροαποφυγή, με το δηλώνει κέρδη από ευρωπαϊκές αγορές που έχουν υψηλό φορολογικό συντελεστή μέσω μιας μονάδας που εδρεύει στην Ιρλανδία, όπου ισχύει χαμηλότερος συντελεστής για τη φορολογία των επιχειρήσεων. Η εταιρία έχει ήδη προχωρήσει σε διακανονισμό με τη Βρετανία, αλλά παραμένει σε διαμάχη με την Ιταλία, τη Γαλλία και την Ισπανία, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι ιταλικές φορολογικές αρχές και η Google είναι κοντά στο να συμφωνήσουν η εταιρία να καταβάλει ποσό διακανονισμού ύψους 280 εκατ.-300 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις πηγές. Η συμφωνία θα περιλαμβάνει επίσης αλλαγή στις φορολογικές πρακτικές της Google, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι πληρώνει φόρο για τα κέρδη της στην Ιταλία, πρόσθεσαν οι πηγές.

«Η Google συνεχίζει να συνεργάζεται με τις ιταλικές φορολογικές αρχές», δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της Google, ερωτηθείσα για την πιθανότητα διακανονισμού τις επόμενες ημέρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ