Η συριακή αντιπολίτευση επιστρέφει στις ειρηνευτικές συνομιλίες στην Αστάνα
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στις ειρηνευτικές συνομιλίες στην Αστάνα για τη Συρία θα επιστρέψει η ένοπλη συριακή αντιπολίτευση, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο πηγή που βρίσκεται κοντά στις διαπραγματεύσεις.
Οι συνομιλίες διεκόπησαν τον Ιανουάριο όπως είχε ανακοινώσει ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ. Η Μόσχα αποσκοπούσε σε έναν απολογισμό των διαπραγματεύσεων στην Αστάνα και ήλπιζε να αρχίσουν εκ νέου οι συνομιλίες τον Φεβρουάριο. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε.
Κύριο θέμα στην ατζέντα των συνομιλιών είναι η εδραίωση της εύθραυστης εκεχειρίας στη Συρία με τη μεσολάβηση της Ρωσίας και της Τουρκίας. Στην ad hoc αυτή συμμαχία Ρωσίας - Τουρκίας, η οποία προέκυψε καθώς αμφότερες επιζητούν -για διαφορετικό λόγο η καθεμιά- απεμπλοκή από τα πολεμικά μέτωπα της Συρίας, έχουν εναποθέσει αρκετοί τις ελπίδες για διευθέτηση της κρίσης και επίτευξη εντέλει συμφωνίας ειρήνης.
«I Play Rocky»: Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ της ταινίας για τη δημιουργία του θρυλικού «Rocky»
17:16
Νέο Πρόγραμμα Αποφοίτων της Allwyn Hellas για τους επαγγελματίες του αύριο
17:15
Ισπανία: 45.000 στρέμματα κάηκαν στη Σαραγόσα- Θα χρειαστούν «μέρες για να τεθεί υπό έλεγχο» η φωτιά
17:07
Συναγερμός για φωτιά στο Βλαχόπουλο Μεσσηνίας - Μήνυμα από το 112 για ετοιμότητα
17:02