ΚΟΣΜΟΣ

Ε. Βαρδουλάκης: Το γαλλικό debate δεν θα κρίνει τον νικητή (vid)

Ε. Βαρδουλάκης: Το γαλλικό debate δεν θα κρίνει τον νικητή (vid)
REUTERS/Pascal Rossignol

Ο νικητής των γαλλικών εκλογών έχει σε μεγάλο μέρος κριθεί, θεωρεί ο πολιτικός αναλυτής Ευτύχης Βαρδουλάκης, ο οποίος σημειώνει, παράλληλα ότι τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου ήταν αναμενόμενα καθώς οι γάλλοι πολίτες εξέφρασαν μια ήπια αντισυστημικότητα.

Παράλληλα, ο κ. Βαρδουλάκης επισημαίνει ότι η υποψηφιότητα του Μελανσόν αναχαίτισε τα ποσοστά της Μαρίν Λεπέν και υποστηρίζει ότι στον δεύτερο γύρο οι Γάλλοι «δεν θα τινάξουν τη χώρα στον αέρα» και ο Εμανουέλ Μακρόν θα είναι ο επόμενος κάτοικος των Ηλυσίων.

Όσον αφορά το debate μεταξύ Μακρόν και Λεπέν, ο κ. Βαρδουλάκης επισημαίνει ότι παρά τους υψηλούς τόνους και τις εκατέρωθεν προσβολές δεν θα κρίνει τον τελικό νικητή ενώ υποστηρίζει ότι στις λίγες ώρες που απομένουν είναι πιθανότερο η ψαλίδα να ανοίξει υπέρ του Εμανουέλ Μακρόν.

Τέλος, χαρακτηρίζει τη διαφαινόμενη νίκη του ανεξάρτητου υποψηφίου ως ανάσα για την Ευρώπη η οποία αποφεύγει έναν σημαντικό κλυδωνισμό και κερδίζει χρόνο να επιλύσει τις σημαντικές προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ