ΚΟΣΜΟΣ

Περιήγηση στην πιο απομονωμένη πόλη του κόσμου: Σουηδός μας μεταφέρει στην Πιονγιάνγκ (Vid)

Περιήγηση στην πιο απομονωμένη πόλη του κόσμου: Σουηδός μας μεταφέρει στην Πιονγιάνγκ  (Vid)
Marcus Olsson / YouTube

Τα πλάνα από το εσωτερικό της Πιονγιάνγκ είναι συνήθως ελεγχόμενα από το καθεστώς. Οι περισσότερς εικόνες που βλέπουμε στις οθόνες μας από τη Βόρεια Κορέα είναι είτε από τις στρατιωτικές παρελάσεις είτε όταν ο Κιμ Γιονγκ Ουν αποφασίζει να βγει βόλτα με αξιωματούχους της χώρας.

 

Σήμερα όμως έχουμε όλοι τη δυνατότητα να απολαύσουμε ένα 360-degree virtual reality βίντεο μέσα από το οποίο παρατηρούμε πως ζουν στην καθημερινή τους ζωή οι Βορειοκορεάτες.

"Η τεχνολογία SceneThere συνδέει βίντεο από διαφορετικά μέρη μαζί δημιουργώντας ένα «πραγματικό εικονικό κόσμο», όπου ως θεατής επιλέγει οπτική γωνία που θέλει να δει», γράφει ο ιστότοπος της εταιρείας.

Η περιοδεία στην Pyongyang προσφέρει στους χρήστες την ευκαιρία να περιπλανηθούν γύρω από τα αξιοθέατα της πόλης. Αυτά περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, το λόφο Mansu, όπου βλέπουμε τα τεράστια αγάλματα του Kim Il-sung και Kim Jong-Il και το Pyongyang Hotel, όπου μπορείτε να ξεναγηθείτε το εσωτερικό του.

Οι «τουρίστες» μπορούν να κάνουν κλικ πάνω στις μπλε κουκίδες στις οθόνες και να μεταπηδήσουν από το ένα αξιοθέατο στο άλλο.

«Δεν είμασταν ποτέ μόνοι μας όταν γυρίζαμε τα πλάνα», αποκάλυψε. «Μας εμποδίσαν επίσης να γυρίσουμε μια ακροβατική παράσταση σε ένα τσίρκο».

Το βίντεο360 μοιρών είναι μια παραγωγή του Σουηδού Marcus Olsson. Ο παραγωγός κατέγραψε το βίντεο το Σεπτέμβριο του 2016, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στη Βόρεια Κορέα.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ