ΚΟΣΜΟΣ

Πιλότος άφησε το αεροπλάνο σε εκπαιδευόμενο και πήγε για έναν υπνάκο (Pics)

Πιλότος άφησε το αεροπλάνο σε εκπαιδευόμενο και πήγε για έναν υπνάκο (Pics)
EPA/AKHTAR SOOMRO

Μαθήματα... επαγγελματισμού έδειξε ο πρώην πρόεδρος της ένωσης των πιλότων των πακιστανικών αερογραμμών ο οποίος άφησε το αεροπλάνο που μετέφερε περισσότερα από 300 άτομα, στα χέρια ενός εκπαιδευόμενου.

 

Ο λόγος για τον Amir Akhtar Hashmi ο οποίος εργάζεται στην Pakistan International Airlines (PIA) και ήταν κυβερνήτης του αεροπλάνου που εκτελούσε την πτήση από το Ισλαμαμπάντ στο Λονδίνο.

Ο πιλότος δείχνοντας εμπιστοσύνη στον εκπαιδευόμενο πιλότο Ali Hassan Yazdani προτίμησε να πάρει έναν υπνάκο αντί να σταθεί δίπλα του.

Όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα Dawn, ο Hashmi επρόκειτο να εκπαιδεύσει κατά τη διάρκεια της πτήσης τον Yazdani, ωστόσο λίγο μετά την απογείωση από το Ισλαμαμπάντ, του παρέδωσε τον έλεγχο του αεροπλάνου, έφυγε από το πιλοτήριο και πήγε στην καμπίνα πρώτης θέσης.

Η σιέστα του διήρκεσε περισσότερες από δύο ώρες, διάστημα κατά το οποίο ο εκπαιδευόμενος είχε τη βοήθεια ενός άλλου πρώτου αξιωματικού.

Η Pakistan International Airlines που είναι ο κρατικός αερομεταφορέας της χώρας, αρχικά ήταν απρόθυμη να εξετάζει το ζήτημα, ωστόσο κατόπιν πίεσης που δέχτηκε, ξεκίνησε έρευνα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αεροπορικής εταιρείας Danyal Gilani.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ