ΚΟΣΜΟΣ

Το νέο έργο του Banksy είναι αφιερωμένο στο Brexit

Το νέο έργο του Banksy είναι αφιερωμένο στο Brexit
Instagram/Bansky

O αιρετικός street artist Banksy "χτυπά" ξανά με την τέχνη του. Αυτή τη φορά καμβάς του ένας τοίχος στο Κεντ, της νοτιανατολικής Αγγλίας και έρεισμα για το χέρι του η έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το γκράφιτι που γνωστού – αγνώστου καλλιτέχνη βρίσκεται κοντά στον σταθμό του Ντόβερ, κοντά στο λιμάνι που ενώνει την Βρετανία με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το νέο του έργο δείχνει έναν εργάτη, ο οποίος ανεβασμένος σε μια σκάλα και κρατώντας εργαλεία, σβήνει ένα από τα κίτρινα αστέρια στη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σημαία συμβολίζει τόσο την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και την ενότητα και την ταυτότητα της Ευρώπης γενικότερα. Η σημαία έχει 12 κίτρινα αστέρια σε κύκλο με μπλε φόντο, τα οποία συμβολίζουν τα ιδανικά της ενότητας, της αλληλεγγύης και της αρμονίας ανάμεσα στους λαούς της Ευρώπης. Ο αριθμός των αστεριών ωστόσο δεν έχει καμία σχέση με τον αριθμό των κρατών μελών. Ο κύκλος είναι σύμβολο ενότητας.

https://www.instagram.com/p/p

Ο καλλιτέχνης, που είναι Βρετανός, θέλει να τονίσει ακριβώς αυτό. Ότι η χώρα του πλέον παύει να είναι ενωμένη με την Ευρώπη, την ώρα που οι διαπραγματεύσεις για το Brexit, αναμένεται να είναι ιδιαίτερα δύσκολες. Επιπλέον, η δημιουργία αυτή κοσμεί ένα κομμάτι της Βρετανίας την ώρα που η χώρα οδεύει σε πρόωρες εκλογές.

Ο Banksy υπέγραψε αυτό το έργο και επίσημα, αναρτώντας την φωτογραφία στο προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ