ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Εννέα συλλήψεις μετά τα επεισόδια στη διαδήλωση στο Παρίσι

Γαλλία: Εννέα συλλήψεις μετά τα επεισόδια στη διαδήλωση στο Παρίσι
REUTERS/Stephane Mahe

Ύστερα από την «αντικαπιταλιστική» διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο Παρίσι, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Γαλλικών εκλογών, συννελήφθησαν εννέα άτομα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Περισσότεροι από 300 άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στη συνοικία Μενιλμοντάν,όπως αναφέρει η ίδια πηγή.

Ένα αυτοκίνητο υπέστη ζημιές, όπως και ένα αστυνομικό όχημα, από βόμβες μολότοφ που έριξαν οι διαδηλωτές, οι οποίοι έσπασαν επίσης τα τζάμια ενός σχολείου και κατέστρεψαν κάδους απορριμμάτων, επεσήμανε η αστυνομία.

Φωνάζοντας «Όλος ο κόσμος απεχθάνεται την αστυνομία», νεαροί στην πλειονότητά τους διαδηλωτές, ντυμένοι με μαύρα και φορώντας κουκούλες ή έχοντας καλυμμένο το πρόσωπό τους έριξαν διάφορα αντικείμενα εναντίον των ανδρών των υπηρεσιών ασφαλείας. Οι αστυνομικοί απάντησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων, ενώ γρήγορα περικύκλωσαν κάποιους από τους διαδηλωτές, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Και άλλες «αντικαπιταλιστικές» διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στη Νάντη, όπου περίπου 450 άνθρωποι έκαναν πορεία κρατώντας ένα πανό με το σύνθημα «Ας μείνουμε ακυβέρνητοι», στη Λιόν όπου οι διαδηλωτές ζήτησαν έναν «τρίτο κοινωνικό γύρο», όπως και στη Γκρενόμπλ και στο Στρασβούργο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ