Δύο ναυάγια ανοικτά των λιβυκών ακτών - Φόβοι για 200 νεκρούς
Δυο νέα ναυάγια σημειώθηκαν στα ανοικτά των λιβυκών ακτών, σύμφωνα με μαρτυρίες διασωθέντων, όπως αναφέρει στην διαδικτυακή της έκδοση η εφημερίδα La Repubblica.
Όπως έκανε γνωστό ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, διασωθείς διηγήθηκε ότι τις περασμένες ημέρες σημειώθηκε ναυάγιο στα ανοικτά των ακτών της λιβυκής πόλης Αλ Ζαγουίχα.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, η ακτοφυλακή της Λιβύης κατάφερε να σώσει μόνον 7 μετανάστες, ενώ νεκροί φέρονται να είναι 113 άνθρωποι.
Στο μεταξύ, 40 μετανάστες και πρόσφυγες που αποβιβάσθηκαν στην Ιταλία, ανέφεραν ότι τις περασμένες ημέρες σημειώθηκε ένα ακόμη ναυάγιο, με 80 νεκρούς. Η εισαγγελία της Σικελίας ερευνά αυτό το νέο τραγικό συμβάν.
Οι επιζήσαντες δήλωσαν ότι η φουσκωτή λέμβος στην οποία επέβαιναν άρχισε να μπάζει νερό και ότι αναγκάσθηκαν να πέσουν στην θάλασσα περιμένοντας τους διασώστες, οι οποίοι έφτασαν έπειτα από αρκετή ώρα.
Πότε κλείνει η πλατφόρμα για υποβολή αιτήσεων για το επίδομα παιδιού - Τι πρέπει να γνωρίζετε
03:00
Στάλθηκαν τα πρώτα ραβασάκια για ανασφάλιστα ΙΧ και τέλη κυκλοφορίας
02:00
Ποιοι εργαζόμενοι θα δουν αυξήσεις στον κατώτατο μισθό από τον Απρίλιο
01:00
Πότε ξεκινά η αποστολή των πρώτων εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ - Ποιοι έχουν απαλλαγή για δύο χρόνια
00:30