ΚΟΣΜΟΣ

«Η ΝΔ δεν έχει ξεπεράσει την κατακραυγή για το 'μαύρο' στην ΕΡΤ», λέει ο Ν. Παππάς

«Η ΝΔ δεν έχει ξεπεράσει την κατακραυγή για το 'μαύρο' στην ΕΡΤ», λέει ο Ν. Παππάς
(EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

«Το κόμμα του Κεδίκογλου, του Άδωνι Γεωργιάδη και του συνοδοιπόρου του Λεπέν, Μάκη Βορίδη δεν έχει ξεπεράσει ακόμα την κατακραυγή που δέχτηκε για το "μαύρο" που έριξε στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, και προσπαθεί να πλήξει την αξιοπιστία της ΕΡΤ σε κάθε ευκαιρία». Αυτή είναι η απάντηση κύκλων του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής στις επικρίσεις της Νέας Δημοκρατίας προς την ΕΡΤ για την κάλυψη των γαλλικών εκλογών.

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τα σχόλια περί «πολιτικών αθλιοτήτων, το υπουργείο παίρνει θέση για το θέμα.

«Ουδεμία έκπληξη προκαλεί η σημερινή ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας που στρέφεται εναντίον της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Έχουμε συνηθίσει πλέον από το - κατ' όνομα - "φιλελεύθερο" κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ξεχνά επιλεκτικά την ελευθερία έκφρασης γνώμης των δημοσιογράφων, όταν διαφωνεί με την άποψή που εκφράζουν», αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι.

«Ούτε βέβαια εκπλήσσει η προσπάθεια απόδοσης συλλογικής ευθύνης στο σύνολο των εργαζομένων της ΕΡΤ για σχόλιο ενός εξ αυτών», συμπληρώνουν.

«Υπενθυμίζουμε ότι η κ. Λε Πεν υποστηρίχθηκε στο δεύτερο γύρο από το 1/3 των ψηφοφόρων του Φρανσουά Φιγιόν, τον οποίον στήριξε η Νέα Δημοκρατία λόγω κοινού αγώνα "ενάντια στο λαϊκισμό" αλλά και κοινής ημέρας γενεθλίων με τον πρόεδρό της!» αναφέρουν ακόμη οι κύκλοι του υπουργείου.

Ολοκληρώνοντας το non paper οι πηγές αφήνουν αιχμές για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζοντας: «Σε δουλειά να βρισκόμαστε, δηλαδή, μέχρις ότου να βρουν στη Νέα Δημοκρατία πολιτικό αφήγημα, σε αντικατάσταση του παλαιού που εγκαταλείφθηκε με το κλείσιμο της αξιολόγησης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ