ΚΟΣΜΟΣ

Ο Μπιλ Κλίντον και ο Τζέιμς Πάτερσον δημιούργησαν ένα πολιτικό θρίλερ

Ο Μπιλ Κλίντον και ο Τζέιμς Πάτερσον δημιούργησαν ένα πολιτικό θρίλερ
REUTERS/Kevin Lamarque (L) and Danny Moloshok (R)

Ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπιλ Κλίντον συνεργάζεται με έναν από τους πιο διάσημους συγγραφείς του κόσμου: τον μετρ των θρίλερ Τζέιμς Πάτερσον. Ο λόγος; Ένα μυθιστόρημα.

Ο εκδοτικός οίκος Little, Brown and Company έκανε την μεγάλη ανακοίνωση τη Δευτέρα, μέσω του Twitter, αποκαλύπτοντας μια μεγάλη, δημιουργική συνεργασία.

Το βιβλίο των δύο ανδρών φέρει τον τίτλο «Ο πρόεδρος αγνοείται» (The President Is Missing) και θα εκδοθεί τον Ιούνιο του 2018.

09CLINTONPATTERSON superJumbo

Όπως δήλωσε ο 42ος πρόεδρος, σύμφωνα με το CNNi, πρόκειται για ένα πολιτικό θρίλερ, το οποίο βασίζεται σε όσα έχει γνωρίσει ο ίδιος από την δουλειά του, τη ζωή στον Λευκό Οίκο. Με λίγα λόγια, ένα βιβλίο που θα περιέχει στοιχεία από την αληθινή πολιτική ζωή της Ουάσιγκτον. «Είμαι ένας παραμυθάς και η ματιά του πρόεδρου Κλίντον... μας οδήγησε σε μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία», είπε με τη σειρά του και ο Πάτερσον.

Οι δύο άνδρες γνωρίζονται από παλιά και φαίνεται πως οι ώρες που πέρασαν μαζί, πριν μια δεκαετία, παίζοντας γκολφ, σφυρηλάτησαν μια δυνατή φιλία. Ο Πάτερσον είναι παγκοσμίως γνωστός για τα θρίλερ του, τα οποία έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες, αλλά και για τις μεγάλες συνεργασίες του, όπως αυτή με την δημιουργό του Χάρι Πότερ, Τζόαν Κ. Ρόουλινγκ.

Ο πατέρας των 'χαζών' θρίλερ

Ο Πάτερσον εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο το 1976 και έκτοτε δεν έχει σταματήσει να γράφει. Κυκλοφορεί περίπου 14 βιβλία τον χρόνο με την βοήθεια ομάδας συνεργατών συγγραφέων - οι γνωστοί στον κόσμο της λογοτεχνίας με τον όρο «ghost writers», οι οποίοι συνήθως χρησιμοποιούνται από τους εκδοτικούς οίκους για να ολοκληρώσουν το βιβλίο του κανονικού συγγραφέα, όταν εκείνος βρίσκεται σε φόρτο εργασίας ή πάσχει από έλλειψη έμπνευσης.

download

REUTERS/Mario Anzuon

Ο Πάτερσον έχει σχολιάσει στο παρελθόν ότι το να γράφεις μαζί με άλλους είναι καλό, καθώς τα βιβλία εμπλουτίζονται με περισσότερες ιδέες. Και στην προκειμένη περίπτωση, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, θα το βιβλίο «Ο πρόεδρος αγνοείται», αναμένεται να είναι bestseller.

Υπολογίζεται πως τα βιβλία του Πάτερσον έχουν πουλήσει συνολικά περισσότερα από 300 εκατομμύρια αντίτυπα, τα οποία του έχουν αποφέρει, μόνο για την τελευταία δεκαετία, περί τα 700 εκατ. δολάρια. Και ασφαλώς είναι ένας από τους πιο καλοπληρωμένους συγγραφείς.

Για τον λόγο αυτό οι «εχθροί» του Αμερικανού συγγραφέα τον χαρακτηρίζουν «επαγγελματία ευπώλητο», ενώ συνάδελφοί του, όπως ο Στίβεν Κινγκ, «κακό συγγραφέα που γράφει χαζά θρίλερ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ