ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί η βασίλισσα Ελισάβετ έχει γενέθλια δύο φορές τον χρόνο;

Γιατί η βασίλισσα Ελισάβετ έχει γενέθλια δύο φορές τον χρόνο;
EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Στις 11 Ιουνίου η Μεγάλη Βρετανία θα γιορτάσει τα 91α γενέθλια της βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία γεννήθηκε στις 21 Απριλίου του 1926.

Όμως, η βασίλισσα της Αγγλίας, όπως και πολλοί άλλοι Βρετανοί μονάρχες, δεν γιορτάζει τα γενέθλια της, όπως κάθε κοινός θνητός, μια φορά τον χρόνο αλλά δυο.

Γιατί αυτό; Η παράδοση του διπλού εορτασμού των γενεθλίων των βασιλέων στην Μεγάλη Βρετανία ξεκινά από το 1748, όταν ο τότε βασιλιάς Γεώργιος ο Β', που είχε γεννηθεί Νοέμβριο, αποφάσισε ότι αν γιορτάσει τα γενέθλιά του εκείνο τον μήνα θα κάνει πολύ κρύο για την πραγματοποίηση της ετήσιας παρέλασης με αφορμή την επέτειο της γέννησής του.

Έτσι, ο βασιλιάς γιόρταζε τα γενέθλια του και δεύτερη φορά, τον Μάιο ή τον Ιούνιο, κατά τη διάρκεια της ετήσιας ανοιξιάτικής παρέλασης γνωστής ως Trooping the Color.

Την ημέρα των γενεθλίων της Ελισάβετ τον Ιούνιο θα εμφανιστεί στο μπαλκόνι στο παλάτι του Μπάκιγχαμ με μέλη της οικογένειάς της, μετά την στρατιωτική παρέλαση, ενώ μέλη του στρατού θα χαιρετίσουν το γεγονός με 41 πυροβολισμούς στο Hyde Park, 21 πυροβολισμούς στο Πάρκο του Windsor Great Park και 62 πυροβολισμούς στον Πύργο του Λονδίνου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ