ΚΟΣΜΟΣ

Μεξικό: 14 νεκροί και 22 τραυματίες από έκρηξη σε αποθήκη πυροτεχνημάτων (pics)

Μεξικό: 14 νεκροί και 22 τραυματίες από έκρηξη σε αποθήκη πυροτεχνημάτων (pics)
twitter/Trueno Emergencias

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 22 τραυματίστηκαν τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη εξαιτίας έκρηξης σε αποθήκη πυροτεχνημάτων στην μεξικανική Πολιτεία Πουέμπλα, στο κεντρικό τμήμα της χώρας, δήλωσε αξιωματούχος.

Ο απολογισμός «είναι μέχρι στιγμής 14 νεκροί και 22 τραυματίες», δήλωσε στέλεχος της πολιτειακής κυβέρνησης, Ντιοντόρο Καράσκο. Μεταξύ των νεκρών είναι και 11 ανήλικοι.

Οι τραυματίες διακομίστηκαν στην πρωτεύουσα της Πολιτείας, την Πομπλάνα, πρόσθεσε ο ίδιος μιλώντας στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό Cinco Radio.

Η έκρηξη σημειώθηκε στο Σαν Ισίδρο, κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών για ένα πανηγύρι στο πλαίσιο μιας θρησκευτικής γιορτής την επόμενη εβδομάδα.

«Μια ομάδα ανθρώπων ζούσε μέσα στο οίκημα όπου είχε αποθηκευτεί πυροτεχνικό υλικό για χρήση στους εορτασμούς. Ένα πυροτέχνημα που εκτοξεύθηκε από κάποιον έξω (από το σπίτι) έπεσε πάνω στα πυροτεχνήματα, προκαλώντας μια έκρηξη που διέλυσε το σπίτι», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι αρχές της Πολιτείας Πουέμπλα.

Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν επί τόπου και άλλοι πέντε υπέκυψαν μετά τη διακομιδή τους σε νοσοκομεία στην πολιτειακή πρωτεύουσα Πομπλάνα.

Ένα στέλεχος της τοπικής κυβέρνησης, ο Ντιοντόρο Καράσκο, δήλωσε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ότι παρά το ότι ο νόμος στην Πολιτεία απαγορεύει την αποθήκευση πυροτεχνημάτων σε σπίτια, είναι πολύ δύσκολο να προληφθούν αυτού του είδους τα δυστυχήματα.

Τον Δεκέμβριο μια σειρά τεράστιων εκρήξεων σε μια αγορά πυροτεχνημάτων έξω από την πρωτεύουσα στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 42 ανθρώπους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ