ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλιανή Γερουσιαστής έγραψε ιστορία θηλάζοντας το μωρό της στο Κοινοβούλιο

Αυστραλιανή Γερουσιαστής έγραψε ιστορία θηλάζοντας το μωρό της στο Κοινοβούλιο
Larissa Waters

Ένα μωρό μόλις δύο μηνών έγραψε την δική του ιστορία στην Αυστραλία καθώς έγινε το πρώτο βρέφος που θήλασε μέσα στο Κοινοβούλιο της χώρας. Ο λόγος για την μικρή Άλια Τζόλ, το νεογέννητο μωρό της Γερουσιαστή του Κουίνσλαντ, Λαρίσσα Γουότερς.

Η Γουότερς, που ανήκει στο κόμμα των Πρασίνων της Αυστραλίας, επέστρεψε στα καθήκοντά της από την άδεια μητρότητας την Τρίτη, παίρνοντας μαζί και την δύο μηνών κόρη της. Όταν έφτασε η ώρα του θηλασμού, η Γερουσιαστής πήρε την απόφαση να θηλάσει το μωρό, από την έδρα της στο Κοινοβούλιο.

«Είμαι τόσο περήφανη που η κόρη μου Άλια είναι το πρώτο μωρό που θήλασε στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο!», έγραψε η ίδια στο Twitter.

Σημειώνεται πως το αυστραλιανό Κοινοβούλιο άλλαξε μόλις πέρυσι τους κανόνες για τις θηλάζουσες μητέρες, επιτρέποντας στις γυναίκες πολιτικούς να φέρνουν τα βρέφη τους στην αίθουσα του Κοινοβουλίου. Μέχρι τότε, αυτό απαγορευόταν ρητά. Η Γουότερς που ήταν μεγάλη υποστηρίκτρια αυτού του νέου κανόνα, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά τον Νοέμβριο:

Εάν θέλουμε να υπάρχουν νέες γυναίκες στο Κοινοβούλιο, θα πρέπει να κάνουμε τους κανονισμούς πιο φιλικούς στο θεσμό της οικογένειας και να επιτρέψουμε στους νέους γονείς να μπορούν να εξισορροπήσουν τα καθήκοντά τους εδώ με τα οικογενειακά τους καθήκοντα.

Η Γουότερς ανακοίνωσε την γέννηση της κόρης της, μέσω Facebook στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, με ένα ηχηρό μήνυμα.

«Η Άλια θα είναι ακόμα μια έμπνευση για να συνεχίσουμε το έργο μας για την αντιμετώπιση της ισότητας των φύλων και την εξάλειψη των επικίνδυνων αλλαγών. Και ναι, αν πεινάει, θα θηλάσει και στην αίθουσα της Γερουσίας».

Australian senator makes history by breastfeeding her baby in Parliament

By Stephanie Gallman, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ