ΚΟΣΜΟΣ

Πληρώνουν χιλιάδες δολάρια για να κάνουν δικά τους άδεια μπουκαλάκια από φάρμακα διάσημων (Pics)

Πληρώνουν χιλιάδες δολάρια για να κάνουν δικά τους άδεια μπουκαλάκια από φάρμακα διάσημων (Pics)
SCOTT FORTNER MARILYN MONROE COLLECTION

Πολλοί διάσημοι που έχουν φύγει από τη ζωή έπαιρναν φάρμακα σε κάποια στιγμή της ζωής τους. Σήμερα ορισμένοι συλλέκτες ξοδεύουν χρήματα για να κάνουν δικά τους τα μπουκαλάκια με τα φάρμακά τους.

Ανάμεσα σε αυτά έχουν δημοπρατηθεί οι σταγόνες για τα μάτια της Marilyn Monroe (τότε κυρία Miller όπως γράφει το κουτάκι), που έχουν ημερομηνία 21 Μαΐου 1960. Παράλληλα στο σφυρί βγήκαν και τα αντιαλλεργικά χάπια της διάσημης ηθοποιού, με τιμή κοντά στις 6.000 δολάρια.

Στην ίδια τιμή περίπου δημοπρατήθηκαν και τα αναλγητικά χάπια, που έπαιρνε ο Michael Jackson.

Οι δημοπρασίες κληρονομιών στο Dallas δημοπράτησαν μπουκάλια από τη δεκαετία του 1970 που περιείχαν τα χάπια βαλδίου που έπαιρνε ο Elvis Presley. Το μπουκαλάκι και το κουτί του, πουλήθηκαν ξεχωριστά, αντί 6.000 δολαρίων το καθένα.

Επίσης, άλλα τρία μπουκαλάκια με χάπια του «Βασιλιάς ροκ-εντ-ρολ» δημοπρατήθηκαν από την Heritage αντί 4.000, 3.250 και 3.883 δολαρίων.

image 1

(Φάρμακα του Elvis Presley - Πηγή: COURTESY HERITAGE AUCTIONS)

Αντικείμενα δημοπρασίας αντί μερικών χιλιάδων δολαρίων έγιναν τα φάρμακα που συνταγογραφούσε ο «δόκτωρ Θάνατος», Jack Kevorkian, τα χάπια που έπαιρνε ο συγγραφές Truman Capote, αλλά και ένα φιαλίδιο μεθαδόνης του συγγραφέα William Burrough.

image 2

( Φάρμακα του Truman Capote - Πηγή:COURTESY HERITAGE AUCTIONS

Η Margaret Barrett, διευθυντής ψυχαγωγίας και μουσικών αναμνηστικών στο Heritage, διαθέτει δύο από τις φιάλες του Capote. Ένα κοκτέιλ παρόμοιων συνταγογραφούμενων φαρμάκων βρέθηκε στην κυκλοφορία του αίματος του όταν πέθανε το 1984.

Εκτός των φαρμάκων έχουν δημοπρατηθεί και άλλα αντικείμενα διάσημων συμπεριλαμβανομένων των ακτίνων Χ του Elvis.

image 3

(Συνταγή της Marilyn Monroe - Πηγή: SCOTT FORTNER MARILYN MONROE COLLECTION

ΔΗΜΟΦΙΛΗ