ΚΟΣΜΟΣ

Η αντίδραση της Λεπέν στην απόφαση της ανιψιάς της να εγκαταλείψει την πολιτική σκηνή

Η αντίδραση της Λεπέν στην απόφαση της ανιψιάς της να εγκαταλείψει την πολιτική σκηνή
REUTERS/Benoit Tessier

«Ως πολιτική ηγέτης, λυπάμαι βαθιά για την απόφαση της Μαριόν, όμως ως μητέρα την καταλαβαίνω». Με αυτό το tweet, η Μαρίν Λεπέν σχολίασε την απόφαση της ανιψιάς της Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν να αποσυρθεί προσωρινά από την πολιτική ζωή, λίγες ημέρες μετά την ήττα της στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας.

Νωρίτερα, η Μαριόν Λεπέν δημοσιοποίησε με επιστολής της πως δεν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα στην περιφέρεια Βοκλίζ και πως παραιτείται από το αξίωμα της επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου Εθνικού Μετώπου στο περιφερειακό συμβούλιο Προβηγκίας-Άλπεων-Κυανής Ακτής.

Όπως διευκρίνισε, θέλει κυρίως «να αφιερώσει περισσότερο χρόνο» στην οικογενειακή ζωή της.

Η νεαρή πολιτικός, είχε επανειλημμένα εκφράσει τη βούλησή της να δραστηριοποιηθεί στον ιδιωτικό τομέα και να ασχοληθεί με την οικογένειά της, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η κόπωση που ένιωθε σχετίζεται με τις περίπλοκες σχέσεις στους κόλπους του Εθνικού Μετώπου με την θεία της Μαρίν Λεπέν, όπως και τον αντιπρόεδρο του FN Φλοριάν Φιλιπό.

Μάλιστα, η 27χρονη είχε κριθεί ότι είναι πολύ «άπειρη» για να αναλάβει υπουργικά καθήκοντα στην περίπτωση που το ακροδεξιό κόμμα νικήσει και ο Φιλιπό είχε πει τον Δεκέμβριο ότι είναι «μόνη κι απομονωμένη» στους κόλπους του κόμματος.

Η αντίδραση του Ζαν Μαρί Λεπέν

Από την πλευρά του ο Ζαν Μαρί Λεπέν έκρινε πως η επικείμενη απόσυρση της Μαριόν Μαρεσάλ-Λεπέν από τα πολιτικά της καθήκοντα αποτελεί μια «λιποταξία» με ενδεχόμενες «τρομακτικές επιπτώσεις».

«Εάν δεν έχει κάποιον πολύ σοβαρό λόγο για αυτήν την απόφαση, θεωρώ ότι πρόκειται για λιποταξία» τόνισε σε συνέντευξη του στον ιστότοπο figaro.fr, σημειώνοντας πως:

Πιστεύω ότι η Μαριόν έπρεπε να λάβει αυτήν την απόφαση πιο πριν ή να περιμένει λίγο διότι βρισκόμαστε σε προεκλογική εκστρατεία. Η χώρα αναμένει την ετυμηγορία της κάλπης. Μεσούσης της προεκλογικής μάχης, ένα από τα πλέον δημοφιλή και αξιοθαύμαστα στελέχη του κόμματος δειλιάζει, αυτό μπορεί να έχει τρομακτικές επιπτώσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ