ΚΟΣΜΟΣ

Αποθεώνει ο Λαβρόφ την κυβέρνηση Τραμπ: «Άνθρωποι των έργων»

Αποθεώνει ο Λαβρόφ την κυβέρνηση Τραμπ: «Άνθρωποι των έργων»
REUTERS/Yuri Gripas

Μετά το πέρας της συνάντησης του με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ αναφέρθηκε στο περιεχόμενο της συζήτησης και την «γεύση» που του άφησε η νέα κυβέρνηση.

Η συνομιλία του Ρώσου ΥΠΕΞ με τον Τραμπ – όπως ο ίδιος τόνισε – τον έπεισε πως η κυβέρνηση αποτελείται από άτομα που αναλαμβάνουν δράση και επιλύουν προβλήματα.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους στη Ρωσική πρεσβεία της Ουάσιγκτον, ο Λαβρόφ δήλωσε πως στις συνομιλίες του με τους Αμερικανούς αξιωματούχους δεν τέθηκε το θέμα των κυρώσεων προς της χώρα του για τον ρόλο που διαδραμάτισε στην Ουκρανία.

Στο επίκεντρο, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας και όπως αναφέρει το Reuters, ήταν η δημιουργία ζωνών αποκλιμάκωσης στην εμπόλεμη Συρία.

2017 05 10T154859Z 1733961686 RC115DF75E50 RTRMADP 3 USA RUSSIA

(REUTERS/Yuri Gripas)

«Τώρα ο διάλογός μας έχει απελευθερωθεί από την ιδεολογικοποίηση που χαρακτήριζε την κυβέρνηση Ομπάμα», είπε ο Λαβρόφ.

«Η κυβέρνηση Τραμπ, ο ίδιος ο πρόεδρος, αλλά και το υπουργείο Εξωτερικών, είναι άνθρωποι των έργων, πείσθηκα για ακόμη μια φορά σήμερα».

Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό, οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης των ΗΠΑ «θέλουν να υπάρξουν συμφωνίες, όχι προς χάριν επίδειξης των κατακτήσεων τους», αλλά για να «επιλύσουν συγκεκριμένα θέματα».

2017 05 10T154959Z 645708523 RC1141723AF0 RTRMADP 3 USA RUSSIA

(REUTERS/Yuri Gripas)

Καλύτερες σχέσεις με την Ρωσία ζήτησε ο Τραμπ

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, μετά το πέρας της συνάντησης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, επιθυμία του Αμερικανού προέδρου είναι οι σχέσεις ΗΠΑ – Ρωσίας, που διέρχονται δύσκολη περίοδο, να καλυτερεύσουν.

Ο πλανητάρχης, ζήτησε ακόμη από το Κρεμλίνο, να συγκρατήσει τον Μπασάρ αλ Άσαντ και όρισε ως στόχο της κυβέρνησής του να τεθεί τέλος στην αιματοχυσία στη Συρία. Όσον αφορά την Ουκρανία, ο Τραμπ κάλεσε την Ρωσία να σεβαστεί την συμφωνία του Μινσκ.

cnn

(CNNi)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ