ΚΟΣΜΟΣ

Συνεργάτης της Λεπέν την «αδειάζει»: Πρέπει να πάρει το μήνυμα

Συνεργάτης της Λεπέν την «αδειάζει»: Πρέπει να πάρει το μήνυμα
REUTERS/Charles Platiau

Η Μαρίν Λεπέν πρέπει να διδαχθεί από την ήττα της στις γαλλικές προεδρικές εκλογές από τον Εμανουέλ Μακρόν και να αποδεχθεί ότι το κόμμα της, το Εθνικό Μέτωπο, πρέπει να εγκαταλείψει την πολιτική του για έξοδο από το ευρώ, δήλωσε ένας από τους κορυφαίους συνεργάτες της.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν το δεύτερο σημαντικότερο ζήτημα για τους ψηφοφόρους στον δεύτερο γύρο της περασμένης Κυριακής, σύμφωνα με δημοσκόπηση του οργανισμού Harris Interactive, μετά τις θέσεις εργασίας και πριν από το θέμα της ασφάλειας, τη μετανάστευση, τους φόρους και ένα ευρύ φάσμα άλλων θεμάτων.

«Για εμάς, το θέμα του ευρώ έχει τελειώσει. Ο λαός έκανε το δημοψήφισμά του την περασμένη Κυριακή. Η Μαρίν πρέπει να ακούσει αυτό το μήνυμα», δήλωσε στην εφημερίδα Le Parisien ο Ζιλμπέρ Κολάρ, ο οποίος ανήκει στον ενδότερο κύκλο του περιβάλλοντος της Λεπέν και είναι μέλος ενός πολιτικού σχηματισμού που συνδέεται με το Εθνικό Μέτωπο.

Στις εκλογές υπήρχε η επιλογή ανάμεσα στο σχέδιο της Λεπέν για αποχώρηση από το ευρώ και διάλυση της ΕΕ και στην υπόσχεση του κεντρώου Εμανουέλ Μακρόν για εμβάθυνση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Η νίκη του Μακρόν με 66% έναντι 34% της Λεπέν ήταν περισσότερο άνετη απ' ό,τι προέβλεπαν οι δημοσκοπήσεις και προκάλεσε μια σπάνια δημόσια εκδήλωση διαφωνιών μεταξύ των αξιωματούχων και των συμμάχων του Εθνικού Μετώπου σχετικά με την πολιτική που ακολουθήθηκε κατά την προεκλογική εκστρατεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ