ΚΟΣΜΟΣ

Η μικρή Μπάνα από το Χαλέπι πήρε την τουρκική υπηκοότητα από τον ίδιο τον Ερντογάν

Η μικρή Μπάνα από το Χαλέπι πήρε την τουρκική υπηκοότητα από τον ίδιο τον Ερντογάν
Twitter/@trpresidency

Η 7χρονη Μπάνα αλ Αμπέντ από το Χαλέπι, που έχει ξεκινήσει μια νέα ζωή στην Τουρκία, έλαβε την τουρκική υπηκοότητα από τον ίδιο τον πρόεδρο της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Εδώ και αρκετούς μήνες η μικρή Σύρια με την μητέρα τον πατέρα και τα δύο νεότερα αδέλφια της έχουν εγκαταλείψει το σπίτι τους στο Χαλέπι της Συρίας και μένουν στην Τουρκία. Όπως είχε πει η μικρή στο CNNi τον Φεβρουάριο: «Είμαι πολύ χαρούμενη, εδώ έχουμε βρει ασφάλεια, ειρήνη και μπορούμε να παίζουμε ελεύθερα. Δεν υπάρχουν βομβαρδισμοί».

Την Παρασκευή, την οικογένεια υποδέχτηκε σε αεροδρόμιο της Άγκυρας ο Ερντογάν και η σύζυγός του Εμινέ, όπου ο Τούρκος πρόεδρος παρέδωσε την νέα ταυτότητα στο παιδί.

Η Μπάνα που ο κόσμος την γνώρισε μέσα από το Twitter, όπου μετέδιδε όσα γίνονταν στην πολιορκημένη της χώρα, έκανε την χαρμόσυνη αυτή είδηση γνωστή στους σχεδόν 370.000 ακόλουθους της, επισυνάπτοντας μια φωτογραφία με το προεδρικό ζευγάρι και τον Ερντογάν να της δίνει την ταυτότητα, γράφοντας: «Είμαι υπήκοος της Τουρκίας τώρα».

Και ο επίσημος λογαριασμός της τουρκικής προεδρίας έκανε σχετικό tweet για την συνάντηση, όπου η Μπάνα αγκαλιάζει ένθερμα τον Ερντογάν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τούρκος πρόεδρος συναντά της οικογένεια από τη Συρία. Τον Δεκέμβριο, όταν η οικογένεια μετακόμισε στην χώρα, τους υποδέχτηκε στο προεδρικό παλάτι της τουρκικής πρωτεύουσας. Σε βίντεο που δημοσιοποιήθηκε από τον εκπρόσωπο του προέδρου, δείχνει τη μικρή Μπάνα λέει στον Ερντογάν στα αγγλικά:

«Σε ευχαριστώ που στηρίζεις τα παιδιά του Χαλεπιού και μας βοήθησες να φύγουμε μακριά από τον πόλεμο. Σε αγαπάω».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ