Λετονός skydiver εκτελεί το πρώτο άλμα από drone που έχει γίνει ποτέ (Vid)
Δεμένος από ένα drone που τον ανέβασε στον ουρανό έκανε ελεύθερη πτώση ο Λετονός Ingus Augstkalns. Για να τα καταφέρει ανέβηκε σε ένα πύργο επικοινωνίας 330 μέτρων στην πόλη Taurene και κρατήθηκε στο drone που τον ανέβασε στον ουρανό.
Το drone είναι κατασκευασμένο από την Aerones, είναι εφοδιασμένο με 28 προπέλες και είναι ικανό να ανυψώσει μέχρι διακόσια κιλά.
«Ήταν τόσο διασκεδαστικό, σαν να είσαι σε παιδική χαρά», δήλωσε ο Augstkalns στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων και πρόσθεσε «Φυσικά και ένοιωσα κίνδυνο καθώς ήταν κάτι που κάναμε πρώτη φορά».
Ο Janis Putrams, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Aerones δήλωσε: «Σκοπεύουμε να το χρησιμοποιήσουμε για να διασώζουμε ανθρώπους, οπότε σήμερα ήταν μια καλή δοκιμή.»
Το drone αυτό κοστίζει 35.000 ευρώ, μπορεί να βρίσκεται στον αέρα για δέκα λεπτά και η ταχύτητά του φτάνει τα 150 χλμ/ ώρα.
SPONSORED
Έρχονται 150 εκατ. ευρώ για επενδύσεις στην αμυντική βιομηχανία - Το στοίχημα του 25%
11:14
Χιλιάδες διαδηλωτές κατά της κυβέρνησης βγάζει στο Νέο Δελχί το κόμμα των... κατσαρίδων
10:59
Πανελλήνιες 2026: Αυτές είναι οι απαντήσεις στα μαθήματα που εξετάστηκαν σήμερα στα ΕΠΑΛ
10:49
Ξεκινά η συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ που θα αποφασίσει αυτοδιάλυση ή αυτόνομη κάθοδο
10:43