ΚΟΣΜΟΣ

Το κρουαζιερόπλοιο που κάνει το γύρο του κόσμου και ανήκει στους επιβάτες του (Vid)

Το κρουαζιερόπλοιο που κάνει το γύρο του κόσμου και ανήκει στους επιβάτες του (Vid)
The World/Facebook

Δεν θα ήταν υπέροχο να ταξιδεύετε τον κόσμο χωρίς να είσαστε αναγκασμένοι κάθε φορά που πάτε ταξίδι να φτιάχνετε τα μπαγκάζια σας;

 

Κάποιοι άνθρωποι κατάφεραν αυτό το όνειρο πραγματικότητα καθώς αγόρασαν διαμερίσματα στο, κρουαζιερόπλοιο «The World», και γυρνούν τον κόσμο, όλο τον χρόνο.

Με το κρουαζιερόπλοιο μέχρι σήμερα έχουν επισκεφθεί τις φυλές στην Παπούα Νέας Γουινέας, αναζήτησαν πολικές αρκούδες στη ρωσική Αρκτική, ταξίδεψαν ανάμεσα στα παγόβουνα και επανέλαβαν τη ιστορική αποστολή του Ernest Shackleton.

Η ιδέα για ένα γιγαντιαίο κρουαζιερόπλοιο που θα ταξιδεύει συνεχώς σε όλο τον κόσμο ανήκε στον Knut Kloster Jr, τον Νορβηγό πλοιοκτήτη, του οποίου η οικογένεια πρωτοστάτησε στη σύγχρονη βιομηχανία της κρουαζιέρας.

Φέρει σημαία Μπαχάμες και έχει ολική χωρητικότητα 43.524 τόνων. Το μήκος του είναι 196,35 μέτρα, έχει 12 καταστρώματα και μέγιστη ταχύτητα 18,5 κόμβων.Το πλήρωμα του είναι, περίπου, 280 άτομα.

Η κατασκευή άρχισε το 1997, αλλά μετά από οικονομικές περιπέτειες, ολοκληρώθηκε το 2002. Το κρουαζιερόπλοιο απέτυχε να προσελκύσει πολλούς κατοίκους, όπως ήλπιζε ο Kloster, και οι τραπεζίτες πήραν το πλοίο από τους αρχικούς επενδυτές.

Οι τράπεζες WestLB AG και Zurich Financial Services Group για να περιορίσουν τις απώλειες άρχισαν να εκμισθώνουν τα απούλητα στούντιο και διαμερίσματα του κρουαζιερόπλοιου σε τουρίστες. Κάτι που δεν άρεσε στις δεκάδες οικογένειες, οι οποίες είχαν πληρώσει εκατομμύρια για μόνιμη κατοικία στο πλοίο.

Το κρουαζιερόπλοιο είναι ιδιοκτησία, περίπου, 130 πλούσιων οικογενειών, με μικρό αριθμό από αυτούς να μεταπωλούν τα διαμερίσματα τους. Εκτός από τις κρουαζιέρες τους, οι κάτοικοι του «Κόσμου» έχουν επίσης στη διάθεσή τους πλήθος ψυχαγωγικών εγκαταστάσεων στο πλοίο.

Σε αυτό θα βρεις έξι εστιατόρια, πολλά μπαρ, αίθουσες τσαγιού, πολλαπλές πισίνες, προσομοιωτές γκολφ, το μοναδικό παγκοσμίως γήπεδο τένις στη θάλασσα, βιβλιοθήκη, κινηματογράφο, σπα και γυμναστήριο 2.000 τετραγωνικών μέτρων.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ