ΚΟΣΜΟΣ

Aragog: Το μεξικάνικο κοκτέιλ με δηλητήριο ταραντούλας (Vid)

Aragog: Το μεξικάνικο κοκτέιλ με δηλητήριο ταραντούλας (Vid)
Youtube

Ήταν πριν δυο χρόνια όταν ο Romeo Palomares δημιούργησε ένα ασυνήθιστο κοκτέιλ. Εκείνη την εποχή εργαζόταν στο μπαρ Luciferina, στην πόλη του Μεξικού όταν αποφάσισε να προσθέσει στο νέο του κοκτέιλ μια σταγόνα δηλητηρίου ταραντούλας.

Λίγες μέρες πριν από τη γιορτή της Ημέρας των Νεκρών και ενώ περπατούσε στην αγορά συνάντησε μια γυναίκα κι εκείνη πάνω στην κουβέντα του έκανε λόγο για το δηλητήριο της ταραντούλας.

Μάλιστα, τον ενθάρρυνε να το δοκιμάσει από ένα μπουκαλάκι που είχε μαζί της λέγοντάς του ότι δεν ήταν τόσο ισχυρό ώστε να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα.

Ο μπάρμαν αρχικά ήταν διστακτικός και φοβόταν αλλά τελικά ήπιε λίγο. Όπως ανέφερε σε μια του συνέντευξη, ήταν ξινό και αλμυρό και είχε ήπιες παρενέργειες. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα δεν μπορούσε να κουνήσει με άνεση τη γλώσσα του κι ένοιωθε πως το στόμα του είχε πρηστεί. Σαν να είχε βγει από τον οδοντίατρο.

Μετά από αρκετές προσπάθειες κατόρθωσε να δημιουργήσει το κοκτέιλ που ήθελε. Το Aragog είναι φτιαγμένο από ένα μεξικάνικο λικέρ, ένα τσίπουρο από τη Χιλή, το βραζιλιάνικο cachaça, χυμό μάνγκο, λεμόνι και 0,05% δηλητήριο ταραντούλας ανά 500ml.

Όσοι το δοκιμάζουν λένε ότι και ο δημιουργός του όταν πρωτοδοκίμασε το δηλητήριο. Τα συμπτώματα αφού το πιουν διαρκούν περίπου δύο ώρες.

Ωστόσο, παρά τις παρενέργειες, στο Luciferina μπορεί να πουλήσει έως και 200 κοκτέιλ Aragog τη βραδιά.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ