ΚΟΣΜΟΣ

Η Βόρεια Κορέα οχυρώνεται για πιθανή πυραυλική επίθεση από τις ΗΠΑ

Η Βόρεια Κορέα οχυρώνεται για πιθανή πυραυλική επίθεση από τις ΗΠΑ
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν κάνει επιθεώρηση σε αμυντικές υποδομές της χώρας/Φωτογραφία Αρχείου KCNA/ via REUTERS

Προστατευτικά μέτρα για πιθανή πυραυλική επίθεση από τις ΗΠΑ παίρνει η Βόρεια Κορέα. Πληροφορίες θέλουν την Πιονγιάνγκ να έχει διατάξει τον στρατό της να δημιουργήσει προστατευτικά οχυρά για την προστασία της χώρας.

Οι ένοπλες δυνάμεις του καθεστώτος του Κιμ Γιονγκ Ουν έχουν εκκινήσει τις διαδικασίες προστασίας από αεροπορικές επιδρομές από τα μέσα Απριλίου, σύμφωνα με το Radio Free Asia (RFA).

Λόγος της κινητοποίησης ήταν η εκτόξευση από πλευράς ΗΠΑ, στις αρχές του περασμένου μήνα, 50 πυραύλων τόμαχοκ με στόχο αεροπορική βάση της Συρίας. Η κίνηση της Αμερικής ήρθε ως απάντηση στην χημική επίθεση του καθεστώτος Άσαντ στην επαρχία Ιντλίμπ, που στοίχισε την ζωή σε περισσότερους από 80 αμάχους.

«Η Βόρεια Κορέα έχει πλήρη επίγνωση της επίθεσης των ΗΠΑ στη Συρία», ανέφερε ο Jiro Ishimaru ειδικός αναλυτής του Asia Press, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό. Τόνισε δε πως η Πιονγιάνγκ «προετοιμάζεται για πιθανή πυραυλική επίθεση».

Συγκεκριμένα, το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν διέταξε τις ένοπλες δυνάμεις να απομακρύνουν τα πέτρινα οχυρά, καθώς αν χτυπηθούν από πυραύλους κομματιάζονται και προκαλούν περισσότερες απώλειες ανθρώπινων ζωών.

2017 05 05T112600Z 1312932931 RC1188FB6C30 RTRMADP 3 NORTHKOREA POLITICS

(Επιθεώρηση αμυντικών εγκαταστάσεων από τον Κιμ Γιονγκ Ουν/KCNA/ via REUTERS)

Ζητήθηκε μάλιστα να δημιουργήσουν νέα οχυρά αποκλειστικά από υλικά όπως η άμμος, είπε ο Ishimaru.

2017 05 16T025716Z 1452854631 RC1837FDCD10 RTRMADP 3 NORTHKOREA MISSILES USA

(Ο Κιμ Γιονγκ Ουν κατά την διάρκεια επιθεώρησης στο οπλικό σύστημα της χώρας/KCNA/ via REUTERS)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ