ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Το μεγαλύτερο κυνήγι μαγισσών της ιστορίας των ΗΠΑ η έρευνα για τη Ρωσία

Τραμπ: Το μεγαλύτερο κυνήγι μαγισσών της ιστορίας των ΗΠΑ η έρευνα για τη Ρωσία
REUTERS/Kevin Lamarque

Ως «το μεγαλύτερο κυνήγι μαγισσών» στην αμερικανική ιστορία, χαρακτήρισε μέσω Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τον διορισμό ειδικού εισαγγελέα για να ηγηθεί τις έρευνες για το ενδεχόμενο να έχει υπάρξει ρωσική ανάμιξη στις προεδρικές εκλογές της χώρας.

Σημειώνεται πως, αντιμέτωπο με την αυξανόμενη πίεση από το Καπιτώλιο, το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης διόρισε την Πέμπτη τον πρώην διευθυντή του FBI Ρόμπερτ Μιούλερ ως ειδικό εισαγγελέα για να ερευνήσει τη φερόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις εκλογές και ενδεχόμενη συνέργεια ανάμεσα στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ και τη Μόσχα.

640x640

REUTERS/Aaron P. Bernstein

Ο Τραμπ ανέφερε το βράδυ της Πέμπτης σε δήλωσή του πως «μια ενδελεχής έρευνα θα επιβεβαιώσει αυτό που ήδη ξέρουμε -- ότι δεν υπήρξε συνέργεια ανάμεσα στην εκστρατεία μου και οποιασδήποτε ξένης δύναμης».

Ωστόσο, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, ο Αμερικανός πρόεδρος, με δύο μηνύματά του εκδηλώνει την δυσαρέσκειά του με αυτή την τελευταία εξέλιξη.

«Παρόλες τις παράνομες πράξεις που έλαβαν χώρα στην προεκλογική εκστρατεία της Κλίντον και στην κυβέρνηση Ομπάμα, ουδέποτε διορίσθηκε ειδικός εισαγγελέας!», έγραψε ο πλανητάρχης.

«Αυτό είναι το μεγαλύτερο κυνήγι μαγισσών σε βάρος ενός πολιτικού στην αμερικανική ιστορία!», σημείωσε σε δεύτερο μήνυμά του.

Τα σχόλια αυτά αντανακλούν μια ομιλία που έκανε χθες Τετάρτη ο Τραμπ, πριν ανακοινωθεί ο διορισμός του Μιούλερ, κατά την οποία υποστήριξε πως κανένας πολιτικός στην ιστορία «δεν αντιμετωπίσθηκε χειρότερα ή πιο άδικα» απ' ό,τι αυτός.

Ο ρεπουμπλικανός βουλευτής Τσάρλι Ντεντ δήλωσε πάντως πως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι Ρώσοι αναμίχθηκαν στις αμερικανικές εκλογές. Στόχος της έρευνας του ειδικού εισαγγελέα, όπως υποστήριξε ο ίδιος, είναι να καθορίσει αν υπήρξε συνέργεια ανάμεσα σε συνεργάτες του Τραμπ και τη Ρωσία για να συμβεί αυτό.

«Πιστεύω πως γι' αυτό έχουμε αυτή την έρευνα -- για να βρούμε αν υπήρξε πράγματι συνέργεια. Ελπίζω βεβαίως ότι δεν υπήρξε, αλλά, αν υπήρξε, θα υπάρξουν πολύ σοβαρές συνέπειες», είπε χαρακτηριστικά ο Ντεντ στο CNNi.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ