ΚΟΣΜΟΣ

Αυτό είναι το πρόσωπο της Τσέλσι Μάνινγκ σήμερα (pic)

Αυτό είναι το πρόσωπο της Τσέλσι Μάνινγκ σήμερα (pic)
Instagram/@xychelsea87

Την πρώτη της φωτογραφία μετά την αποφυλάκισή της ανήρτησε στο διαδίκτυο η Τσέλσι Μάνινγκ. Η στρατιωτικός, που πέρασε επτά χρόνια της ζωής της στην φυλακή για διαρροή απόρρητων εγγράφων, «χαιρέτισε» τον πλανήτη μέσω του instagram.

«Εντάξει λοιπόν, εδώ είμαι κόσμε», έγραψε η Μάνινγκ στο προφίλ της, ανεβάζοντας μια φωτογραφία της.

Η Μάνινγκ είχε καταδικαστεί για είκοσι κατηγορίες, μεταξύ αυτών κατασκοπεία, διαρροή τεράστιου αριθμού κρατικών εγγράφων – συγκεκριμένα 700.000 – και βίντεο στο WikiLeaks.

Αθωώθηκε για την κατηγορία της υποβοήθησης του εχθρού και έτσι γλίτωσε την ισόβια κάθειρξη και καταδικάστηκε σε ποινή 35 ετών.

https://www.instagram.com/p/p

Μετά την αποφυλάκισή της η Τσέλσι Μάνινγκ θα εξερευνήσει την ζωή της ως γυναίκα. Μια μέρα μετά την καταδίκη της είχε αποκαλύψει πως είναι transgender.

Ο Μπράντλι Έντουαρντ Μάνινγκ, όπως ήταν το όνομα της Τσέλσι πριν την αλλαγή φύλου, μετά την φυλάκισή της ξεκίνησε να παίρνει ορμόνες στη φυλακή και έγινε το πρώτο άτομο που προχώρησε σε τέτοια διαδικασία όντας υπό κράτηση.

Και τα επτά χρόνια που εξέτισε, βρισκόταν σε φυλακές αντρών.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, λίγες μέρες πριν αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο, μείωσε την ποινή της Μάνινγκ.

Η στάση του νέου προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ απέναντί της είναι σαφώς διαφορετική καθώς μια από τις πρώτες τοποθετήσεις από την θέση του πλανητάρχη ήταν ο χαρακτηρισμός της Μάνινγκ ως «αχάριστης προδότη».

Chelsea Manning posts first picture of herself since release, By Eli Watkins, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ